Imię: Bartosz
Miasto: Szczecin
Nick: Focus
Pierwszym moim nickiem, był nick Nameck_warrior, który był spowodowany tym, iż musiałem na szybko wymyślić jakiś nick związany z DB, by móc się zarejestrować na forum. Nick miał być oryginalny, inny od tych wszystkich Gotenksów (;p), Trunksów, Goku itp ... no i tak powstał właśnie Nameck. Duży wpływ na to, miał także fakt, że lubiłem (i lubię nadal) Piccolo.
Drugim nickiem był Shabranido. Wiele osób dosyć niechętnie podchodziło do niego, jeszcze inni mieli nawet odruchy wymiotne, gdy widzieli go przy poście. Kojarzony głównie z chamstwem, wredoctwem, złośliwością oraz ciągłymi aferami, które wokół niego się kreciły. Nick zaczerpnięty ze Slayersów, a konkretnie od imienia Boga Zniszczenia. Wzmianki o Shabranido pojawiały się także w mitologii elfickiej, w której także był Bogiem Zniszczenia.
Trzeci, a zarazem teraźniejszy nick Focus powstał stosunkowo niedawno. Miał symbolizować zmianę jaka we mnie zaszła ( powolne przeistoczenie w osobę nerwową, kontrowersyjną, w bardziej skupioną i zdystansowaną do spraw forum). Focus, z angielskiego skupienie, myśliciel, obserwator ... to słowa, które najlepiej oddają moją teraźniejszą naturę.
Było ich całkiem sporo. Początkowo były to jak u większości avatary z DB, potem jeszcze z innych mang, które były na topie w moim osobistym rankingu. Dziś ? Bruce Lee, wielki myśliciel, twórca jednej z najwspanialszych sztuk walki, wielki człowiek i legenda. Wyraża moją fascynacje i wielki szacunek do tej osoby. Jako ktoś, kto prawie połowę swego życia związał ze sztukami walki, jest on dla mnie niedoścignionym wzorem w tej właśnie dziedzinie.
Początki na forum:
Na forum trafiłem czysto przez przypadek. Przeszukiwałem Google w poszukiwaniu piosenki, przy której walczyli Trunks i Goten na TB. Napisałem post na forum, dostałem odpowiedź od Kamzo i tak już zostało. Warto dodać, że byłem niezłym spamerem, gdyż w pierwszym dniu napisałem 63 posty

Wydarzenia na forum:
Było tego całkiem sporo. Jak już wspomniałem, byłem dość kontrowersyjną osobą, jak wspomniało kilka osób ... Jeżeli chodzi o wydarzenia dobre, było to niewątpliwie poznanie Megane. W miarę upływu czasu przyjaźń zamieniła się w miłość, a potem nadszedł prawie 2.5 letni związek. To mogę zaliczyć do miłych chwil

Miłym momentem, był z pewnością wybór mnie na moderatora, przez ludzi. Miało to miejsce około 2 lat temu i jak widać (z przerwami) do dziś piastuje ten urząd. Nie uważam siebie za wybitnego moderatora, lecz staram się wykonywać tę pracę jak najlepiej, podchodząc do ludzi jak do kolegów, których może czasem warto czegoś nauczyć, a czasem też wprowadzać jakieś innowacje na forum.
Jeżeli zaś chodzi o te mniej miłe hm ... Zaliczę tutaj na pewno wydarzenia z pierwszego Survivora, w których to bardzo pożarłem się z Szarakiem, Xanem i Calibrą. O tyle, o ile w przypadku tych 2 pierwszych, było to spowodowane zaślepieniem, oraz gówniarskim stylem bycia, o tyle w 3 przypadku mogę powiedzieć, że dziś zrobiłbym to samo. W skrócie Calibra obraził bliską mi osobę i dosyć mocno wybuchnąłem, co potem się odbiło teoretycznie na każdym z forum. Calibra odszedł, czas mijał i jakoś wszystko powoli się uspokoiło.
Innym wydarzeniem było na pewno utworzenie sub konta o nazwie doctor_slums. Konto zostało utworzone przeze mnie. Jaki był powód ? ... Hm było to spowodowane tym, iż na forum zaczęła się tworzyć bardzo niemiła atmosfera,w której gdzieś uciekła cała otoczka żartu i luzu, jaką się zawsze cechowała. Slums miał być odpowiedzią na to, moją odskocznią i początkowo sprawiał, iż wszyscy wokół znów zaczęli się śmiać. Niestety, ale moim błędem było to, że dałem hasło i login jeszcze 2 osobom, przez co slums miał roztrojenie jaźni i jego pierwotna forma została naruszona. Slums został zbanowany, a ja sam dostałem osta, po temacie Forum a sprawiedliwość (zresztą słusznym), którego możecie spotkać w moim profilu

Coś o sobie:
Moją osobowość można przedstawić na podstawie postaci z Batmana - Dwie twarze. Znacie mnie jako osobę wredną i złośliwą, która często stroi sobie z was jaja, wywyższa się, chwali i jest hej do przodu. Faktycznie, jestem taki, lecz jeżeli ktoś pogada ze mną na gadu być może przekona się także o innych cechach mojego charakteru. Serdecznie zapraszam.
Wady:
- zarozumiałość
- przemądrzałość
- miejscowa hipokryzja
- miejscowe wywyższanie się
- lenistwo
- olewatorstwo
- wredoctwo

- złośliwość

- czasem mówie coś, zanim pomyśle
Zalety:
- wrażliwość
- szczerość
- szczera chęć do pomocy
- ambicja
- kreatywność
- ponoć umiem słuchać ludzi i im doradzić
- komunikatywność
- cięty żart (to nie ja powiedziałem

Co lubię w ludziach, a czego nie:
W ludziach cenie sobie szczerość i otwartość. Lubie jak mogę z cżłowiekiem pogadać na ważny temat, a nie tylko o pierdołach, jak ludzie mówią wprost to, co mają na myśli. Cenie sobie ludzi mądrych życiowo i inteligentnych. Człowiek musi umieć być spotaniczny, umieć czasem nagiąć zasady, zrelaksować się, umieć śmiać się z samego siebie. Lubie ludzi wrażliwych, gdyż prawdziwie oni umieją dostrzegać świat

Zaś niezbyt lubię, gdy człowiek zmyśla, by ukazać swoją osobę w jak najlepszym świetle. Nie lubię pozerstwa i chamstwa. Ogólnie ciężko mi jest zaakceptować gdy ktoś jest nad wyraz głupi. Nie chodzi mi tutaj konkretnie o wiedzę, lecz oto, że nic nie może trafić do niego. Nie znoszę gdy ktoś się pastwi nad słabszymi.
Hobby:
Ostatnio komputery (związane jest to ze studiami), sport (wspomniane już tutaj sztuki walki), manga i anime (a jak), kinomatografia, poezja , wszelkiej maści muzyka, oraz przedewszystkim zwierzeta!

Co forum wzniosło w moje życie?
To forum nauczyło mnie bardzo wielu rzeczy. Pokazało mi jaki nie powinienem być w wielu sytuacjach, często ukazując moje błędy. Nauczyło mnie szacunku i pokory na każdy typ człowieka, poczucia obowiązku (moderator, redaktor), a także dało bardzo dużo wspaniałych znajomości, które mam nadzieje, nie skończą się tylko i wyłącznie na forum (kiedy zjazd?

To tyle ode mnie.
GG;798874
Zapraszam do komentowania.