Forum Dragon Ball Nao

» Polityka

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.748
Plusy: 10
Dotychczas nie zrozumieli (nie zechcieli zrozumieć) jakie błędy popełniają. A w Anglii akurat o utratę dziecka bardzo łatwo. A zaraza jak wiadomo, roznosi się. Już teraz cierpimy z powodu epidemii politycznej poprawności, walki z rasizmem i seksizmem, globalnego ocieplenia, domowej przemocy, równouprawnienia, systemu ubezpieczeń społecznych i innych wynalazków.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.205
Plusy: 15
Moze i tak.Ala jak sobie pozwola wejsc na glowe,to potem pretensje beda mogli miec do samych siebie. W kazdym razie predzej czy pozniej beda zalowac.I wtedy co...?Pozostaje tylko telefon do "super niani" Ach...

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.190
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
A potem debile się dziwią że kryzys tożsamości i brak autorytetów. Swoją drogą ciekawy absurd- Z jednej strony państwo powoli przejmuje funkcje rodziny, a z drugiej coraz mniej patriotów.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Czak na prezydenta!

Przeprasza, że znów was męczę tym nędznym portalikiem, ale tym razem zamieszczono dobrą wiadomośc. Nie mniej jednak, po ujrzeniu nazwiska autora, wiedziałem, że zredagoany będzie do dupy. Także i tym razem pani Marta Wawrzyn nie zawiodła moich oczekiwań. Stwierdziła, że Bush jest prawicowy. Brawo.
Otóż stan Teksas zaczyna odrywac się od Unii. I byc może się oderwie. A Chuck Norris chciałby zostac prezydentem Wolnego Teksasu. Co o tym sądzicie?

Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.635
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 6
Chciałbym skomentować dosyć świeżą sprawę, a mianowicie zachowanie posła Palikota z PO na jednej z bodaj jak dobrze pamiętam lubelskich ulic.
Jestem zwolennikiem PO, ale takiego zachowania nie pochwalam, zrobił szopkę nie znam tej sprawy za dobrze, ale podobno chciał udowodnić prezydentowi, że jest alkoholikiem i powinien się leczyć, jeśli tak, to mógł zrobić to w inny sposób, ciekawe czy poniesie jakieś konsekwencje za takie zachowanie.
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.205
Plusy: 15
Jestem zwolennikiem PO, ale takiego zachowania nie pochwalam, zrobił szopkę nie znam tej sprawy za dobrze, ale podobno chciał udowodnić prezydentowi, że jest alkoholikiem i powinien się leczyć, jeśli tak, to mógł zrobić to w inny sposób, ciekawe czy poniesie jakieś konsekwencje za takie zachowanie.
Żadna nowość. Palikot co jakiś czas do tego wraca. Niezbyt jest tu nad czym się roztrząsać. A dowcip jest dobry na raz.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Thorik Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Kaeshi ]
Thorik
Dni na forum: 6.220
Plusy: 1
Moim zdaniem ocenianie postępowania posła Palikota pod względem : „źle się wyraża, źle się zachowuje, to mu nie przystoi” jest co najmniej dziwne.
Mamy tu do czynienia z wielką grą polityczną, w której zachowanie nie jest rzeczą najważniejszą i nie na nie, powinniśmy zwracać uwagę.
Twierdzenie, że metody jakimi posługuje pan Palikot są niestosowne, przegrywa z efektem jaki osiągają. Nie można patrzeć, tylko przez pryzmat kultury osobistej i pewnych zasad, których politycy powinni się trzymać. Palikot łamie wszystkie kryteria ale dociera do ludzi(nie wszystkich oczywiście, ale widać musi to wszystko być opłacalne) i dlatego PO nic z jego wybrykami nie robi.
Po ostatnich jego wystąpieniach, znaczna część kraju zastanawia się czy prezydent ma problemy z alkoholem czy nie. Poseł Platformy, stawia pod ścianą prezydenta, jakże niewinnym i prostackim zagraniem. Jeśli prezydent nie poprze swojego zdrowia badaniami, wtedy jakiś procent głosujących w wyborach, będzie się bało, że głowa państwa ma jednak problemy z alkoholem. Jeśli jednak badania zrobi i pokaże je opini publicznej, wtedy jest to pewien znak, że ulega przed Palikotem i robi to co on mu każe.

Abstrahując od tej gry, nawet jeśli prezydent jest zdrowy, to i tak cześć polaków, już w tej chwili, wiąże jego osobę z „małpką”, podejrzanym kateringiem i alkoholem. To co się mu zarzuca nie musi być prawdziwe, ale tak czy inaczej przypina to pewną łatkę na jego oblicze.

W działaniach Palikota są oczywiście luki. Jego argumenty nie dojdą do wszystkich, a szczególnie do „klas wyższych”. Ale sami powiedzcie czy pan rolnik lat 60, który cały dzień spędza na polu, włącza raz dziennie na 5 min TV i w tych kilku chwilach usłyszy, że prezydent pije, czy on będzie bawił się w dochodzenie? Wieść rozejdzie się po całej wsi i już 20 osób sądzi, że prezydent ma kłopot z alkoholem. Co w dalszym rozrachunku zwiększa poparcie PO.

Swoją drogą PO przybrało ciekawą strategię. Palikot oczernia, zarzuca i podejrzewa. Robi to tak a nie inaczej, ale sama Platforma nie popiera otwarcie jago metod. Często słyszy się wypowiedzi np. marszałka Niesiołowskiego, który nie przychyla się do postępowania swojego kolegi. Tym samym Palikot postrzegany jest bardziej jako jednostka, a nie przedstawiciel parti, dzięki czemu swoim zachowaniem nie zmniejsza szans na wygraną PO w wyborach.

Obraz
„(..) czytanie książek i oprawianie ich to całe dwa, i to ogromne, okresy rozwoju. Z początku pomalutku uczy się człowiek czytać. Oczywiście nauka ta trwa wieki. Książkę rwie, szapie, brudzi, nie traktuje jej poważnie. Oprawa zaś świadczy o szacunku do książki, świadczy o tym, że człowiek nie tylko lubi ją czytać, lecz że traktuje ją poważnie.” Dostojewski Fiodor
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.644
Plusy: 73

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
PO spadła poniżej dna. Jeżeli ktoś powie, że tak nie jest, nie jest godny tego by z nim w ogóle rozmawiac, a jego mentalnośc leży jeszcze w głębokiej komunie. Rzygac się chce. Co prawda prawo do takiego postępowania miał, ale:
1)Udowodnił, że wespół z Donaldem dąży do ustawienia Polski pod siebie
2)Pokazał, że za wylanymi łzami jest tylko pogarda dla zmarłego prezydenta.
3)Jakiekolwiek sensowne pojmowanie etyki i łączenie go z nazwiskiem tego człowieka jest obrzydliwością.

Zresztą, nie wiem czemu to pisze, kto mnie rozumie to rozumie, a głupi umrze głupi.

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek

Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Dni na forum: 6.480
Plusy: 25
Zrzucimy się i kupimy Spartę?
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Dni na forum: 6.310
Plusy: 18
El Final napisał(a):
Zrzucimy się i kupimy Spartę?

Grecja to nooby, poza fajnymi barwami narodowymi nic sobą nie reprezentują to skończyli nędznie.

'These are the seasons of emotion and like the winds they rise and fall'
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.322
Plusy: 6
Strasznie mi się spodobał dzisiejszy poranny felieton Olbratowskiego w RMF FM. Dialog między Grecją a resztą UE:

- Zacne państwa Wspólnoty, pożyczcie nam pieniędzy!
- Waleczna Grecjo, pocałuj nas w dupe.
- Ale wspaniałe państwa Wspólnoty, przecież jesteśmy kolebką waszej kultury!
- Heroiczna Grecjo, więc się bujaj.

Grecja to nooby, poza fajnymi barwami narodowymi nic sobą nie reprezentują to skończyli nędznie.
Może nie nooby, ale poza nikłym rolnictwem i turystyką, to nie mieli nic do zaoferowania. Oliwki, winogrona i inne tego typu śródziemnomorskie pierdoły to mają i Hiszpania i Włochy i Francja. A turystyka, to rzecz sezonowa. No niestety. Warunki rozwoju nikłe.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Cholera, spadam do Grecji. Pewnie załapałbym się na darmowe fajki i wódę.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.644
Plusy: 73
Nie rozumiem skąd wśród niektórych taka nagła nienawiść do Grecji.

Ale przeczytałem w tym artykule link "POLSKA PRZEZ GRECJĘ STRACI MILIONY", to już wiem.

Laru napisał(a):
poza nikłym rolnictwem i turystyką, to nie mieli nic do zaoferowania.
A Polska nawet tej turystyki nie ma. Kiepska perspektywa.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Ishido
Demon
Demon
[ Klan Kutang ]
Ishido
Dni na forum: 7.034
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Nieźle na tym świecie, może i w przeciągu kilkunastu lat kolejna ładna wojenka wybuchnie ? Stwierdzilbym, czy dziadek mial racje xD . Ok, koniec dygresji.

Grecjo - jedynie to piękną masz mitologię. Skoroś taka waleczna i twarda - chyba podniesiesz sie, co ? xD W sumie zasluzyli, to niech przeboleja , jęczki.
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Gotenks napisał(a):
A Polska nawet tej turystyki nie ma. Kiepska perspektywa.
O ile mi wiadomo Polsce nie grozi bankructwo. Poza tym, mamy jakiś przemysł no i pracowitych rodaków. Na Zachodzie obniżyć im nieco stawki i nie będą chcieli pracować.

Grecy to z natury lenie. Ród Dionizosa krótko mówiąc.

W ogóle to jakiś fail z tym bankructwem. Nie wierzę, że to tak nagle wypłynęło. Przecież poważne problemy to kwestia dłuższego okresu. Najpierw się chowa brudy dla tzw. dobra publicznego, a potem mamy to co mamy. Johnny Rotten zaśpiewałby teraz "Anarchy in the Greece" a nie "in the UK"

Marillion "Grendel".

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Nie trzeba było dawac władzy tym cwokom z PASOKU. Rządzą od października 2009 podobno. Nie znam detali, nie znam greckiego, ani nawet nie widziałem statystyk, ale jednego jestem pewien - dług publiczny tam wzrósł.(Tak jak u nas za sprawą PO, rośnie cały czas, ale pod PO horrendalnie) A w Europie, gdzie panuje mentalnośc socjalistyczna, trzeba jednocześnie ograniczac swobodę (co oznacza rozrost biurkokracji) i jeszcze większe socjalne benefity. Liczba emerytów wzrasta szybciej od liczebności ludności produktywnej, więc pewnie od dawna już składki, tak jak w Polsce, są wydawane na bieżące emerytury.
Poraża mnie to zachowanie ludzi, w odpowiedzi na porażkę tego chorego systemu. W odpowiedzi na socjal chcą jeszcze więcej socjalu. Spojrzałem dziś na pierwszą stronę Rzeczypospolitej i zobaczyłem jakiegoś ok. 20-22 letniego gościa (pewnie student albo beneficiarz) machającego czerwoną szmatą. Każdego normalnego taki obrazek napawa lękiem.

A co do tusystyki, to gadacie głupoty. Państwa i narody nie tworzą swego dobrobytu dla przejeżdżających turystów. Myślicie, że w takiej 12 mln(strzelam) Grecji, jakieś 2mln pracują w turystyce? Poza tym, w takich krajach jak ten, pewnie turystyka jest w pewnym studiu refundowana. Jak w Paryżu, gdzie płaci się podobno euro albo i wcale za wejście na Wieżę Eiffla. Pza tym, źródłem ich dobytku i tak nie była turystyka. Ile by ich tam nie przyjechało, to spędzą w tej Grecji po jakiś tydzień i wyjadą, a Grek jest tam całe lata i całe lata wydaje całą kasę jaką ma. Toteż nie gadajcie głupot o turystyce.

Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Al Ed Upek napisał(a):
A co do tusystyki, to gadacie głupoty. Państwa i narody nie tworzą swego dobrobytu dla przejeżdżających turystów.
W przypadku Grecji dochody z turystyki mają znaczenie. Mówisz, że turyści posiedzą tydzień i wyjadą. No dobra, ale ile kasy po sobie zostawią. Tu nie chodzi o poszczególne zabytki (wyjechałeś np. z Wieżą Eifela), ale np. o taki sektor restauracyjny, hotelarski. Na turystach zarabiają zwykli ludzie, chociażby sprzedając lody w budce XD

Np. mój holenderski szef. Jest taki bogaty, że dziwi mnie, że nie sra pieniędzmi. A czemu taki dziany? Ma restaurację. Nachapie się w sezonie na turystach, głównie z Belgii i ma z głowy resztę roku. Nie martwi się o nic. Ale gdy turyści nie dopisują, to problem jest.

Al Ed Upek napisał(a):
Państwa i narody nie tworzą swego dobrobytu dla przejeżdżających turystów.
Turystyka to jeden z sektorów gospodarki, tak jak i rolnictwo i usługi itd.

Al Ed Upek napisał(a):
yślicie, że w takiej 12 mln(strzelam) Grecji,
Dobry jesteś. Nieco ponad 11 mln. A info głosi, że duża część Greków robi w tzw. "obsłudze turystów". A to zajebiście szerokie pojęcie. Nie tylko wymienione przeze mnie sektory, ale np. transport, usługi nawet taka prowizoryczna rzecz jak agroturystyka.

Taki obrazowy przykład. Mam tytuł technika agrobiznesu. Wiecie co to agrobiznes? Jest to proces zaczynający się na pozyskania surowca żywnościowego, aż do podania gotowej żywności na stół. ŁĄCZNIE z tym co jest po drodze

Marillion "Grendel".

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  

Forum DB Nao » » » » Polityka
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump