Forum Dragon Ball Nao

» Oceń piosenkę ocena: 9,80 (głosy: 5)110

Strony:   1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Dni na forum: 5.171
Plusy: 5
Ostrzeżenia: 1
Nie przepadam za utworami z tras koncertowych. Jakość dźwięku leci na łeb na szyję w porównaniu z nagraniem studyjnym, nie można wychwycić instrumentowych niuansów, oraz słychać w tle irytujących fanów drących japy.
Sam kawałek bardzo odprężający, cudowne intro, zresztą do Floydów zastrzeżeń mieć nie można.

http://www.youtube.com/watch?v=R_kWCrf-4mc

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
Jonga Kobieta
Saiyanin
Saiyanin
Jonga
Dni na forum: 4.939

Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.388
Plusy: 27

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.207
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.473
Plusy: 10

Obraz
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Gdybym była mężczyzną, można by mnie było uznać za męską szowinistyczną świnię, ponieważ uważam śpiewające kobiety za nieporozumienie (wyjątek stanowi Nosowska). Nie odpowiada mi wysoka barwa głosu u wokalisty, to tyczy się też mężczyzn, których głos określam mianem "spedalonego".
Nie podoba mi się więc, nie moja bajka. Ale tekst uroczy.

Ode mnie nieco zapomniany, genialny zespół lat 90'
http://www.youtube.com/watch?v=UgD9lB9PT4E

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.358
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
East_Kaioshin napisał(a):
Ode mnie nieco zapomniany, genialny zespół lat 90'
http://www.youtube.com/watch?v=UgD9lB9PT4E
Nie wiem co w tym genialnego ?! gitara elektryczna i perkusja oraz bez wartościowy tekst wokalisty (tego co śpiewa ;p). Może ci się to widzi(nie wiem co ?), ale to nie mój gust."polska Metalica - szacun - wysłuchać głośno !!!!" dziękuję ale nie skorzystam chyba, że ktoś lubuje się w tym, jeśli chodzi o Metalice to muzyka jest według mnie lepsza a teksty mimo, że w angielskim ale od czego jest tłumacz są bardziej wartościowsze. A ode mnie japoński wojs stylowy ;p
http://www.youtube.com/watch?v=zSPAM8utquw&f ... NF3c7LWs1w
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Co mi się podoba? Może to, że chłopaki grają porządną mocną muzykę, taką jak lubię, gitara elektryczna wymiata, kawałek ma wpadający w ucho riff, wszystko jest świetnie zsynchronizowane, wokalista operuje mocnym głosem.
Tak się składa, że zespół ten był wielokrotnie nagradzany, miał okazję supportować Iggy'ego Popa, więc nazwanie go bezartościowym, to dla mnie nieporozumienie.
Oczywiście, że ma prawo Ci się nie spodobać i nie dostrzegasz w nim powodów do zachwytu, tak jak ja nie pojmuję, jak można słuchać techno łupanki.
A to, że nie rozumiesz tekstu, to już problem Twojego ograniczonego rozumku, zresztą warto zapoznać się z całą płytą, wtedy nie będzie on tak wyrwany z kontekstu.

Co do Twojej piosenki, to jak na japońskie przyśpiewki nie jest tak źle, ale generalnie mi się nie podoba.

Specjalnie dla Ciebie inny, jeszcze bardziej zajebisty kawałek Illusion: http://www.youtube.com/watch?v=HOVCrxBtq9E&feature=related

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.358
Ostrzeżenia: 7
Dzięki za wytłumaczenie Kaio mam ograniczone wyczucie gustu jak już ;p dla mnie to słyszy się jakby facet miał taką fest chrypę przy wysokim tonie głosu, a jeśli chodzi o techno łupankę to sprawa jest chyba prosta. W gustach się nie dyskutuje ode mnie masz coś z techno dokładnie trance Tiesto który ponoć prezentuje szerszą gamę podgatunków muzycznych techno takich jak trance czy hause i gatunek dance ;p
http://www.youtube.com/watch?v=UtM0W4g-q-U&feature=related
Przyznam się bez bicia Elements of life jest utworem stworzonym chyba pod wpływem czegoś tego Dj miał dobry klimat.
Też kiedyś techno nie czaiłem póki nie spróbowałem trawki co nie znaczy, że na trzeźwo jej nie lubię. Lubię bardziej niż kiedykolwiek A teraz mniej lubiany ale dobry utwór.
http://www.youtube.com/watch?v=8tIgN7eICn4&feature=related
Ps. Właśnie wyczytałem na wikipedi o Tiesto, że jego utwory mają w sobie muzykę elektroniczną co dla mnie jest ciekawe ale nie dziwi bo da się wysłuchać elektroniczne dźwięki.
Młoda Mysz Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Młoda Mysz
Dni na forum: 6.366
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 2
Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan
Dni na forum: 6.739
Plusy: 7
Znane mi. I chyba sto lat temu przeze mnie słuchane. Muszę się znowu zabrać do nich. A utwór oczywiście ok.

ponieważ uważam śpiewające kobiety za nieporozumienie
Podzielam ten pogląd, aczkolwiek pani śpiewająca poniżej brzmi sensownie. Zresztą praktycznie to co się z rozpełzło z the Runaways wszystko całkiem nieźle brzmiało.
Jeszcze można wspomnieć o Angeli Gossow, ale to już zupełnie inna bajka muzyczna.

link

I know I'm strange, but what are You?
Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio

Młoda Mysz Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Młoda Mysz
Dni na forum: 6.366
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 2
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey

GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.419
Ostrzeżenia: 5

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.764
Plusy: 10

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.419
Ostrzeżenia: 5

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio

franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey

Strony:   1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  

Forum DB Nao » » » Oceń piosenkę
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump