Rok 2013 :: Start mangi "Jaco the Galactic Patrolman" (12 lat temu)

» Wygląd forumowiczów ocena: 7,78 (głosy: 9)110

Strony:   1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 192, 193, 194  
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.418
Plusy: 10
Ale zabol, fuj

Obraz
Shiro Mężczyzna
"The Human Typhoon
The Human Typhoon
[ Klan Asakura ]
Shiro
Dni na forum: 7.490
Plusy: 4
Generalnie rzecz biorąc to Byczusia jesteś mało urodziwą dziewczyną. Nie mniej jednak nie macie prawa jej obrażać, z tego co pamiętam regulamin nadal funkcjonuje.

Mart napisał(a):
Religijna? Jakoś sobie nie przypominam, żeby w Biblii czy czymś w tym stylu była wzmianka o choince, barszczu, pierogach i bigosie.
Akurat jesteś w błędzie Mart, bo to jest tradycja religijna, czyt. obchodzenie świąt Bożego Narodzenia. A, że ich wygląd przez te około 1800 lat zmienił to już jest inna bajka. Bo w świętach nie chodzi o choinkę itd. tylko o fakt obchodzenia narodzin zbawiciela.

Hayato napisał(a):
Cyceron napisał(a):
Ale to jest tradycja religijna.
Niekoniecznie. W takiej Japonii rowniez ochodzi sie swieta i kupuje choinki, mimo, ze nie ma to tam zadnego odniesienia do religii.
Koniecznie i p.w

Pozdrawiam.

Sometimes baby
We make mistakes
Dark and hazy
Prices we pay
burger5 Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.151
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 1
Ja tam jestem zajebista
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.363
Ostrzeżenia: 5
nie, nie jestes, ale jestes lepsza niz byczusia, bo ty jestes tylko z brzydali

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.338
Akurat jesteś w błędzie Mart, bo to jest tradycja religijna, czyt. obchodzenie świąt Bożego Narodzenia. A, że ich wygląd przez te około 1800 lat zmienił to już jest inna bajka. Bo w świętach nie chodzi o choinkę itd. tylko o fakt obchodzenia narodzin zbawiciela.
I naprawdę wierzysz w to, że obchodzono je 25 grudnia? Nikt nie obchodził czegoś takiego jak Boże Narodzenie, było to pogańskie święto, które papież nazwał "Bożym Narodzeniem", żeby nawracający ludzie mogli zachować swoje tradycje

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.363
Ostrzeżenia: 5
Mart napisał(a):
I naprawdę wierzysz w to, że obchodzono je 25 grudnia? Nikt nie obchodził czegoś takiego jak Boże Narodzenie, było to pogańskie święto, które papież nazwał "Bożym Narodzeniem", żeby nawracający ludzie mogli zachować swoje tradycje
Tzn. przesunięto datę, bo Słowianie nie chcieli się przystosować.

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
burger5 Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.151
Pietolisz Cyceron, jestem zajebista

[ Dodano: 07.01.2013, 1:31 (po 1 minucie) ]
A co do daty święta Bożego Narodzenia to i pewnie zostala przesunięta i co z tego to tylko data
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.151
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
O ile pamiętam w Chrześcijaństwie przyjęte są trzy daty Bożonarodzeniowe. Pierwsza - 25 Grudnia, przyjęta by ułatwić adaptacje poganom. Druga - przyjmowana przez tradycję ( daty nie pamiętam), i trzecia - wynikająca z różnicy w kalendarzu liturgicznym między Jerozolimą a resztą świata. Niby szczegół, a pokazuje jak bardzo niedouczeni albo zakłamani byli twórcy zeitgeistu. Piszę tutaj, bo w tamtym temacie wymieniając wszystkie brednie musiałbym chyba pracę doktorską napisać, a i tak bym nie wyczerpał.

A co do Mart, jak chcesz świętować choinkę - twoja brocha. Dla mnie raczej kijowy powód do świętowania. No, chyba że czcisz Światłowita tego dnia, czy innego palanta, że się na tą konkretną tradycję powołujesz.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.338
Nie ma co się rozwodzić nad tym, czy bardziej kijowe jest obchodzenie polskiej tradycji opierającej się na zjedzeniu rodzinnej kolacji konkretnego dnia, czy świętowanie choinki i Światłowita, czy może narodzin "zbawiciela". Dla każdego znajdzie się dobry powód, który dla innej osoby będzie równie kijowy.

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.596
Ostrzeżenia: 6
Shiro napisał(a):
Nie mniej jednak nie macie prawa jej obrażać
A jak ona mnie i Kynę wyzywa od "fiutów" i "suk" tylko dlatego iż napisaliśmy, że jest brzydka to jest ok? Chyba mamy prawo wyrazić swoją opinię czy to się komuś podoba, czy nie.
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.273
Plusy: 6
Wyzywałam od suk, bo wyśmiewała mój wygląd, a na to sobie nie pozwolę.A Ciebie od fiutów- za to,że stawałeś w jej obronie.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.596
Ostrzeżenia: 6
Byczusia napisał(a):
.A Ciebie od fiutów- za to,że stawałeś w jej obronie.
A czego miałem nie stanąć, skoro się z nią w tej sprawie zgadzam? Mam działać wbrew sobie bo Ty tak chcesz? lol.
Shiro Mężczyzna
"The Human Typhoon
The Human Typhoon
[ Klan Asakura ]
Shiro
Dark napisał(a):
Shiro napisał(a):
Nie mniej jednak nie macie prawa jej obrażać
A jak ona mnie i Kynę wyzywa od "fiutów" i "suk" tylko dlatego iż napisaliśmy, że jest brzydka to jest ok?
Nie jest okej, nie widziałem tego. Gdybym widział to również bym zwrócił uwagę.

I nie potrzebuję żadnych plusów Byczusia, bo ja nie stanąłem w niczyjej obronie, tylko staram się przestrzegać regulaminu, który jakby nie patrzeć ma być fundamentem tego forum.

Sometimes baby
We make mistakes
Dark and hazy
Prices we pay
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.267
Plusy: 3
Obraz

Sylwestrowe.

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.418
Plusy: 10
Może Shiro oczekuje od Ciebie czegoś więcej od plusa

Clio to chyba w sylwka miała pogrzeb.

Obraz
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Dni na forum: 5.901
Bycza twierdzi, ze wyśmiewanie jest wtedy, gdy napisze jej, że uważam ją za brzydką.

Obraz
"Chwyć Mnie Za Rękę Aniele Śmierci..."
Shiro Mężczyzna
"The Human Typhoon
The Human Typhoon
[ Klan Asakura ]
Shiro
Mateusz napisał(a):
Może Shiro oczekuje od Ciebie czegoś więcej od plusa
Ciii... Nie mów tego na głos, bo się wyda

Sometimes baby
We make mistakes
Dark and hazy
Prices we pay
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 5.852
Plusy: 7
Ostatnio tak śledzę te forum i jako bierny obserwator dorzucę swoje trzy grosze, bo naprawdę nie cierpię jak ktoś ma ego większe od poziomu inteligencji. Wiadomo o kogo chodzi, oczywiścię o Byczusię. Powiem krótko: dziewczyno, zejdź na ziemię, bo nie masz się czym chwalić (tak chodzi o twój wygląd i nie tylko).

Grupa Mirai
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.273
Plusy: 6
Yasiek napisał(a):
Ostatnio tak śledzę te forum i jako bierny obserwator dorzucę swoje trzy grosze, bo naprawdę nie cierpię jak ktoś ma ego większe od poziomu inteligencji. Wiadomo o kogo chodzi, oczywiścię o Byczusię. Powiem krótko: dziewczyno, zejdź na ziemię, bo nie masz się czym chwalić (tak chodzi o twój wygląd i nie tylko).
Buhahaha, dobry żart. Ego? To oni mają większe ciągle mnie obrażając i wyśmiewając. Lepiej byłoby byś tych swoich 3 groszy nie dodawał ,jak masz być po ich stronie.dz
Ja nie cierpię, jak ktoś staje po stonie obrażających/wyśmiewających kogoś.
Zejdź na Ziemię? Chyba z tego powodu spadnę z krzesła ze śmiechu.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 5.852
Plusy: 7
Nie odwracaj kota ogonem. Ich pobudki mnie nie obchodzą. Nie interesuje mnie czy ty, czy oni zaczęli całe to przedstawienie. Ja w przeciwieństwie do nich nie żartuje i nie obstawiam niczyjej 'strony'. Komentuje w tym przypadku twoje zachowanie, gdzie próbujesz wmówić każdemu, że świetnie wyglądasz. Jest to wierutne kłamstwo na które nie mogłem już patrzeć obojętnie.

Grupa Mirai
Strony:   1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 192, 193, 194  

Forum DB Nao » » » Wygląd forumowiczów
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump