Urodziny Lunch

» Nameczanie to demony

Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.993
Plusy: 1
Zabawne jak się ten Dragon Ball układa, Piccolo przeszedł z bycia demonem do bycia kosmitą który ostatecznie na powrót znów okazał się demonem, ponieważ kosmici jakimi wszyscy myśleliśmy że są nameczamie okazali się dawnymi mieszkańcami królestwa demonów co czyni takiego Piccolo na powrót demonem.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.579
Plusy: 73
To akurat faktycznie zabawnie wyszło. Niby ma jakiś tam sens, ale jednak przekombinowane. No ale wątek Nameczan kręcili już od Beerusa (ta cała nameczańska księga), więc w końcu pociągnęli krok dalej, żeby nie zostawiać ich na uboczu.

Niech jeszcze się okaże, że ten Zarama to jakiś pierwszy Nameczanin - to dopiero będzie niespodzianka.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.158
Plusy: 10
Teraz pytanie, którego już nigdy nie rozstrzygniemy: czy Toriyamie tak na spontanie to weszło (zakładam), czy przypomniał se swoje dawne prace. To się doskonale komponuje z np. z Nameczanami DB Online i całą tą ich demoniczną podziałką.

Bardzo mi się podoba, że ktoś tam pomyślał i skoro oni nie są z planety Namek, to nie nazwyają się Namekku-jin ナメック星人, gdzie „星” to planeta, a Namekku-jin, ダイマ. Fajny smaczek.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.033
vegeta391 napisał(a):
Bardzo mi się podoba, że ktoś tam pomyślał i skoro oni nie są z planety Namek, to nie nazwyają się Namekku-jin ナメック星人, gdzie „星” to planeta, a Namekku-jin, ダイマ. Fajny smaczek.
Nic nie zrozumiałem xD.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Bo zamiast pierwszego Namekku-jin powinno być Namekku-seijin ("sei" to planeta) - tak często nazywa się kosmitów pochodzących z danej planety.

vegeta391 napisał(a):
Teraz pytanie, którego już nigdy nie rozstrzygniemy
Ostatecznie od początku mieli coś z demonów i magii.

JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.033
Shounen napisał(a):
Bo zamiast pierwszego Namekku-jin powinno być Namekku-seijin ("sei" to planeta) - tak często nazywa się kosmitów pochodzących z danej planety.
Dziękuję.

A czy na pewno w jakimś momencie w Dragon Ballu było powiedziane, że Piccolo to jednak nie jest demon, a zwykły kosmita? Pamiętam, że była rozkmina o wewnętrznej zmianie Piccolo, dzięki której dusze pokonanych przez niego istot przestały być wysyłane do piekła.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen napisał(a):
Namekku-jin powinno być Namekku-seijin ("sei" to planeta)
Brawo ja Dzięki za poprawienie.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Wcześniej nie zwróciłem uwagi, ale w angielskim tłumaczeniu też rozróżniają te zapisy i teraz zamiast Namekian dają po prostu Namek (lol).

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
No, uważam, że smaczek wart odnotowania, ja zrobiłem u siebie Namekjanina, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
vegeta391 napisał(a):
To się doskonale komponuje z np. z Nameczanami DB Online i całą tą ich demoniczną podziałką.
Aż wrzucę tu tę fotkę:
Obraz

Ciekaw jestem, na ile Daima to całkiem spontaniczny twór, a na ile coś się tam mogło Toriyamie przypomnieć z DBO. Prawdziwie szkoda, że tak gargantuiczny świat na naprawdę interesujących podwalinach nigdy nie przeniknął do zachodniego świata i popadł praktycznie w kompletne zapomnienie wraz ze śmiercią gry.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » Nameczanie to demony
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump