Ciekawe ile maksymalnie lat żyją Nameczanie, ponieważ na przykład taki Monaito ma 500 lat i już wygląda jakby był na skraju życia, tymczasem Neva ma grubo tysiąc lat ale jego życie jest sztucznie przedłużane. Tymczasem Katatz musi mieć przynajmniej kilka tysięcy lat skoro żył w królestwie demonów na tyle długo by przenieść się na Planetę Namek w świecie zewnętrznym i żyć do czasu wysłania bezimiennego nameczanina na ziemię bo ich planetę spotkała kastrofa klimatyczna która miała miejsce na 500 lat przed startem serii.
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.576 Plusy: 73 Posty: 15.631 Skąd: ふざけた時代
W ogóle mi nie pasuje, że Namecznianie mieliby być tak długowieczni, a jednocześnie z Królestwa Demonów mieliby uciec stosunkowo niedawno, a nie np. milion lat wcześniej (tak to sobie wyobrażałem do czasu ostatniego odcinka).Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Yasiek Super Saiyanin 2 Wiek: 35 Dni na forum: 5.824 Plusy: 7 Posty: 831 Skąd: Miastostumostów
Jak na razie w tej serii nie padły żadne konkretne daty albo nie zwracałem na to uwagi, może poza tym, że akcja dzieje się rok po pokonaniu Majin Buu.
Trzeba by na nowo rozrysować chronologię, tutaj wygląda to w miarę spójnie: https://dragonball.fandom.com/wiki/Dragon_Ball_Timeline
Ktoś dopisał, że Nameczanie opuścili Królestwo Demonów nie miliony lat, lecz tysiące lat temu. Ale też mi to nie pasuje, że taki Katatts miałby żyć kilka tysięcy lat. Nawet przy założeniu, że był dzieckiem, gdy opuszczał Królestwo Demonów. W jakiś sposób też musiałby mieć przedłużane życie.Grupa Mirai