Forum Dragon Ball Nao

» Cat Shit One

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.605
Plusy: 73
Na razie wyszedł 1 odcinek, przedstawia losy amerykańskiego oddziału Cat Shit One podczas wojny w Wietnamie. Nie byłoby w tym nic specjalnie ciekawego (a właściwie byłoby, bo o takiej tematyce wielu anime nie ma), gdyby żołnierzami nie były zwierzęta. Animacja jak w dobrej grze, w całości wykonana komputerową technologią.

Że sobie pozwolę z wiki przekleić:
* Amerykanie - Królik
* Wietnamczycy - Kot
* Francuzi - Świnia
* Chińczycy - Panda
* Japończycy - Małpy i Goryle
* Rosjanie - Niedźwiedzie
* Koreańczycy - Psy
* Brytyjczycy - Szczury
* Australijczycy - Kangury i Koala
* German – Fox
* Middle Eastern – Camel, Goat and Sheep
* Latin Americans – Cow

Trailer:
* zaloguj się, aby przeczytać wiadomość *

Jeszcze dodam na boku, że mangę wydaje u nas Waneko.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Shounen: 24.07.2010, 12:12
Thorik Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Kaeshi ]
Thorik
Dni na forum: 6.182
Plusy: 1
Ale fajnie człapią.
Pierwszy odc. daje nadzieje na fajną serię. Wreszcie coś innego. Animacja na dobrym poziomie, spowolnienia i przede wszystkim oryginalność. Z niecierpliwością czekam na pojawienie się kolejnych bohaterów. Warto by jeszcze skonfrontować fabułę anime, z tą mangową. Dlatego wizyta w bibliotece jest nieunikniona.

Kiedy wychodzą poszczególne odc., jaki dzień tyg?

Obraz
„(..) czytanie książek i oprawianie ich to całe dwa, i to ogromne, okresy rozwoju. Z początku pomalutku uczy się człowiek czytać. Oczywiście nauka ta trwa wieki. Książkę rwie, szapie, brudzi, nie traktuje jej poważnie. Oprawa zaś świadczy o szacunku do książki, świadczy o tym, że człowiek nie tylko lubi ją czytać, lecz że traktuje ją poważnie.” Dostojewski Fiodor
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Thorik napisał(a):
Kiedy wychodzą poszczególne odc., jaki dzień tyg?
Angielskie suby w sobotę były, raw dzień wcześniej.

Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.333
Plusy: 27
heh obejrzałem sobie pierwszy odcinek i muszę powiedzieć, że seria zapowiada się dosyć ciekawie. Nie wiem, może twórcy chcieli przedstawić walkę z perspektywy zwierząt, warto dodać, że w pierwszym odcinku afgańczykami byli wielbłądy, więc ciekawi mnie czy w każdym odcinku akcja będzie się dziać na innym froncie.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Dni na forum: 6.441
Plusy: 25
Śmieszna seria i podobał mi się pierwszy odcinek, co nie zmienia faktu, że śmierdzi patosem amerykańskiego żołnierza jeszcze bardziej niż Modern Warfare
Więcej anime renderowanych w pełni komputerowo!
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.709
Plusy: 10
Animacja i dźwięk świetne. Ale od patosu chce się rzygać, wygląda na to, że Amerykanie znów uratują świat. Jeszcze bym dodał uwagę do seiyuu. Ohydny był angielski dubbing w GTO, którego po angielsku oglądałem i w innych, które tak tylko widziałem. Każdy angielski jest zresztą do dupy, bo robią go chyba wyłącznie Amerykanie. Na szczeście Animatrix był po angielsku, nie wyobrażam sobie innego. A japoński tutaj to skandal, szczególnie Botasky, nie dość, że był mniej odważny, to jeszcze miał głos jak ciota z bazaru reklamujące tanie portki.
Ale nawet fajne.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
19arthur26 Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
19arthur26
Dni na forum: 5.484
Ostrzeżenia: 1
no naprawde niezła seria, pierwszy odcinek i już akcja na całego, bez zbędnych wstępów. Irytuje oczywiscie przygotowanie amerykanów, nieśmiertelni wręcz, kule ich omijają, wysportowani, noo same pozytywne cechy. A Afgańczycy padali jak muchy. Czekam oczywscie na kolejne odcinki
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.709
Plusy: 10
Przypomniało mi się coś. Niby te króliki to Amerykanie, ale osłania ich sowiecki/rosyjski Mi-24 (Ми-24).

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Zła wiadomość, nie ma być więcej odcinków.

Mugen Mężczyzna
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Mugen
Dni na forum: 5.258
Plusy: 6
Anime jest naprawdę fajne szkoda że nie ma jego kontynuacji. Sam pomysł na walki zwierzaków i to w taki sposób to świetny zabawa dla widza. Bardzo polecam obejrzeć, a przy okazji trochę się pośmiać.

Animacja jest wręcz cudowna ta płynność i dopracowanie jest na wysokim poziomie. Po za tym dźwięk niczemu sobie chodź tego nie ocenię ^^

Polecam zajrzeć do tego tytuły :p

Forum DB Nao » » » Cat Shit One
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump