Dzięki za informacje. Pytałem, bo chcę napisać do JPF w tej sprawie.
W internecie widziałem, że Niemcy też wydają DB GT. GT to jakaś nieprawdziwa?
GT to jakaś nieprawdziwa? Toriyama sam nakreślił fabułę i stworzył postać Goku SSJ4. Powiedzenie, że GT to nie jest prawdziwą mangą jest kłamstwem. Nie rozumiem ludzi? Co się z Wami dzieje? Co chcecie od GT? Przecież to jak dotąd najciekawsza i najlepsza seria DB.
Jedną kupiłem w Dystryktzero.pl, jedną na aliens group. Reszta już z Amazona
Powiedzenie, że GT to nie jest prawdziwą mangą jest kłamstwem.
Jedną kupiłem w Dystryktzero.pl, jedną na aliens group. Reszta już z Amazona
Robisz offtop, więc będzie to moja ostatnia wypowiedź o DBGT w tym temacie.
Prince Diamand napisał(a):Twoja sprawa. Męcz aż Cię znienawidząDzięki za informacje. Pytałem, bo chcę napisać do JPF w tej sprawie.
Prince Diamand napisał(a):Niemcy wydali 3 tomy DBGT.W internecie widziałem, że Niemcy też wydają DB GT. GT to jakaś nieprawdziwa?
Jeden to filmbook ze specjala DBGT, a 2 pozostałe to databooki. Żadne z nich nie jest mangą. Chyba że widziałeś coś innego. Wtedy napisz PW.
Prince Diamand napisał(a):Toriyama narysował kilka (dosłownie, nawet nie kilkanaście) rysunków do DBGT. I to tyle. Poza tym napisał serię DB Super wykluczającą się z DBGT.GT to jakaś nieprawdziwa? Toriyama sam nakreślił fabułę i stworzył postać Goku SSJ4. Powiedzenie, że GT to nie jest prawdziwą mangą jest kłamstwem. Nie rozumiem ludzi? Co się z Wami dzieje? Co chcecie od GT? Przecież to jak dotąd najciekawsza i najlepsza seria DB.
Mówiłem, że "manga" DBGT nie jest prawdziwą mangą, bo nie rysują ją Japończycy. Mam na myśli np. to.
Ja też mogę sobie takie fanarty rysować, dymki dodać, ale mangą to nie będzie.
Przepraszam za offtop.
Krzysztof Jasek napisał(a):Czyli dostęp słaby, ale figurki całkiem ładnie wykonane.Jedną kupiłem w Dystryktzero.pl, jedną na aliens group. Reszta już z Amazona
Pełna moc Frezera w sadze "Freeza" to około 15 milionów jednostek a potem nagle w serii "Super" taki ogromny przyrost mocy i opanowanie boskiego poziomu w gruncie rzeczy dla bardzo przeciętnego wojownika i oszołoma w jednym ;/.
Serio? To zamiast "mówić" pokaż i zrób własną mangę. Dał byś radę? Potrafisz to zrobić? Sam jestem artystą i naukowcem i wiem, co mówię. Łatwo jest pisać i mówić, żeby się coś zrobiło oraz wytykać innym błędy, trudniej już niestety czegoś dokonać, stworzyć jakieś dzieło. Przepraszam, że się tak zapytam... Czy ty kiedykolwiek, cokolwiek napisałeś i opublikowałeś? Np jakiś artykuł historyczny czy jakąś książkę?
Dla mnie GT to manga, nawet jeśli ściśle mówiąc jest to animanga. Pełnoprawna czy nie to jednak manga.
Prince Diamand, odpuść sobie w tym momencie ten temat albo stonuj, bo zostaniesz uznany przeze mnie za trolla. Zwłaszcza za gadkę o tym rasizmie i kontynuowanie offtopu bez jakiegokolwiek umiaru. Gdy pytasz o mangę GT, to nie prowokuj do dyskusji o DBS.
Stosujesz wadliwe pojęcia. Manga to poza Japonią termin służący jako synonim japońskiego komiksu, tak jak anime to japońska animacja. Jest to ogólnie przyjęta definicja - jeśli uważasz inaczej, to proszę o źródło, a nie widzimisię i obrażanie użytkowników, którzy uważają inaczej.
Animang nie zwykło uważać się za mangi, bo zwyczajnie nie pracują przy nich mangacy. Nie sposób traktować czegoś takiego jak pełnoprawny komiks. https://en.wikipedia.org/wiki/Film_comic
Manga nie jest komiksem, a czymś pośrednim między komiksem a książką.
Kinichi o czym są te trzy tomy GT? Cała seria się w nich zamyka czy jak? Rozumiem, że wydanie jest kolorowe? Super i GT wcale się nie wykluczają. Rozgrywają się w zupełnie innych czasach.
Prince Diamand, odpuść sobie w tym momencie ten temat albo stonuj, bo zostaniesz uznany przeze mnie za trolla. Zwłaszcza za gadkę o tym rasizmie i kontynuowanie offtopu bez jakiegokolwiek umiaru. Gdy pytasz o mangę GT, to nie prowokuj do dyskusji o DBS.
Stosujesz wadliwe pojęcia. Manga to poza Japonią termin służący jako synonim japońskiego komiksu, tak jak anime to japońska animacja. Jest to ogólnie przyjęta definicja - jeśli uważasz inaczej, to proszę o źródło, a nie widzimisię i obrażanie użytkowników, którzy uważają inaczej.
Animang nie zwykło uważać się za mangi, bo zwyczajnie nie pracują przy nich mangacy. Nie sposób traktować czegoś takiego jak pełnoprawny komiks. https://en.wikipedia.org/wiki/Film_comic
Prince Diamand napisał(a):Tak, a anime nie jest produkcją animowaną, na którą w Polsce potocznie mówi się bajka.Manga nie jest komiksem, a czymś pośrednim między komiksem a książką.
Prince Diamand napisał(a):Pozwole sobie odpowiedzieć. Cały odcinek specjalny DBGT. A dwa pozostałe to databooki Perfect Files - są tam wywiady z twórcami, opisy postacy, wkład Toriyamy opisany jego rysunki itp.Kinichi o czym są te trzy tomy GT? Cała seria się w nich zamyka czy jak? Rozumiem, że wydanie jest kolorowe? Super i GT wcale się nie wykluczają. Rozgrywają się w zupełnie innych czasach.
Opowiedz o tych odcinkach specjalnych. Możesz też odpowiedzieć mi w temacie o wyjaśnienie zakończenia GT? Przyznasz, że jest bardzo zastanawiające...
To nie jest manga. Jest to oficjalnie wydana przez shueishę animanga. Aktualnie w magazynie Saikyo Jump wychodzi serial w tej formie (saga smoków). Seria DBGT mangi się nie doczekała. Oficjalnie istnieje jedynie anime. Z tego co mi wiadomo to jakiś fan w Chinach narysował mangę DBGT, potem wydali ją Hiszpanie. Jednak ona ma taką samą wartość jak mój dzisiejszy rysunek w paincie.
W spin-offowej mandze Dr. Slump pojawiają się elementy z DBGT. Jest Pan, Goku i Trunks. Jest jeszcze manga Heroes, w której jest dużo motywów z tej serii. I te dwie produkcje są oficjalne, ale jako takiej mangi DBGT nie ma oficjalnie.
Wikipedia nie jest żadnym źródłem informacji.
Nie widzę w moim zachowaniu trollowania.
Prince Diamand napisał(a):Tylko na to czekałem. Sam źródła nie podasz, powołując się wyłącznie na własne zdanie, ale napiszesz, że wikipedia to bzdury. Oczywiście, że jest źródłem informacji. Jeśli masz lepsze na poparcie swoich tez, to proszę. Jeśli nie masz, to skończ.Wikipedia nie jest żadnym źródłem informacji.
Prince Diamand napisał(a):To nie jest miejsce na dyskusję na ten temat. Masz wątpliwości, to piszesz na PW. Wcześniej odsyłam do przeczytania regulaminu.Nie widzę w moim zachowaniu trollowania.
Manga rysowana przez Katsuyoshi Nakatsuru na podstawie scenariusza Takao Koyama. Spin-offowa manga z lat '90.
A DB Heroes to manga rysowana przez Toyotaro do gry o tej samej nazwie. No ogólnie dużó tam o GT. Jest mały Goku, złe smoki, SSJ4 i postacie z tej serii.