bardyt Super Saiyanin Dni na forum: 3.653 Posty: 312
nie wiem jak to ująć odcinek pokręcony na swój sposób jak nigdy... z drugiej strony wychwyciłem jedną nieścisłość, skoro Beerus ma tą moc, że postaci "wyparowują" tak jak w przypadku Zamasu oraz teraz tego ducha (nawet w postaci niematerialnej) to czy jakby chciał to mógłby sprawić, że Whis również wyparuje ?
Widać, że Vegety dalej nie lubią, dostał po tyłku choć wiem, że ostatnia scena z Vegetą miała być śmieszna, to w sumie nadzwyczaj głupia, bo skoro on umie latać, to nie mógł po prostu wznieść się w górę i nie wisieć na tej gałęzi?
Liczyłem na to, że Champa weźmie jakieś nowe postacie na ten mecz baseballa, ale z drugiej strony to spoko, że zobaczymy tamte postacie ponownie, ten strój Whisa z zapowiedzi nawet mu pasuje bardyt.pl | Wiadomości AI
bardyt Super Saiyanin Dni na forum: 3.653 Posty: 312
może "nieścisłość" źle ująłem... chodzi mi o stwierdzenie, które kiedyś padło, że Whis jest najsilniejszą postacią we wszechświecie, ale w przypadku techniki używanej przez Beerusa bym się kłócił czy na niego nie może zadzialać również...bardyt.pl | Wiadomości AI
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.580 Plusy: 73 Posty: 15.633 Skąd: ふざけた時代
Jak na razie Beerus używał tej techniki tylko wobec znacznie słabszych od siebie. Nie wiemy wcale, czy ona działa na zasadzie rozkazu - że Beerusowi wystarczy go wydać i osobnik automatycznie ulega wymazaniu.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Mateusz ^Recenzent [ Klan Tokugawa ] Wiek: 30 Dni na forum: 6.394 Plusy: 10 Posty: 2.909 Skąd: Mielec
Mnie się nie podobają tego typu odcinki, gdzie wymieszane zostały dwa anime. One mogą być fajne w przypadku wydań specjalnych, a nie normalnie w serii. W DB do tej pory z tego co pamiętam, nie było takich odcinków.
Katz ^Hatamoto [ Klan Tokugawa ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.308 Plusy: 27 Posty: 5.311 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
W DB do tej pory z tego co pamiętam, nie było takich odcinków.
Była Aralka w DB, w sadze Armii Czerwonej Wstęgi.Ideology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
pitek599 Super Saiyanin Wiek: 42 Dni na forum: 5.891 Posty: 419 Skąd: Warszawa
I to Aralka uratowala.malego Goku przed smiercia wyrzucajac zdaje sie do Egiptu generala Niebieskiego.
Ten odcinek ja traktuje z przymrużeniem oka no bo wiadomo ze Dr.Slumpa i Dragon Ball nie mozna mierzyc jedna miara, Jak powiedzial Buki na YouTube ludzie sie strasznie oburzaja ze takie cos nie powinno miec miejsca i ze osmieszyli Goku i Vegete. zapowiedz nastepnego odcinka ? hmmm mecz baseball z druzyna Champy? tez moze być ciekawie(... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał...)
z listu św, Pawła Apostoła do Polonian
Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez pitek599: 06.12.2016, 20:11
Nie mam pojęcia o czym mówisz.
Jak Shounen wspomniał, pościg za Generałem Niebieskim zaprowadził Goku na wyspę, gdzie mieszka Aralka. W DB nie był to żaden filler, bo spotkanie w Pingwinówku było też narysowane w mandze DB. I było to bardzo istotne dla fabuły, bo w tych odcinkach Aralka pokonała Generała Niebieskiego, z którym Goku nie miał wtedy szans. Dzięki temu armia RR zyskała radar, a Goku dostał nowy od Turbusia i mógł ruszać po kolejne kule.
Normalnym i znanym zabiegiem jest łączenie postaci z własnych mang przez Toriyamę. W końcu żyją oni w tym samym zwariowanym Wszechświecie. Mamy Aralkę, komiksy z Neko Majinem czytane przez Buu oraz Jaco z Patrolu Galaktycznego, który jest przyjacielem siostry Bulmy.
Nie zapominajmy też o połączeniach z One Piece, tzw. muzyczce z telefonu Kuririna. Pewnie wiecie, że ta sama seiyuu gra Luffy'ego w OP?
Katz ^Hatamoto [ Klan Tokugawa ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.308 Plusy: 27 Posty: 5.311 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
Odcinek mega zabawny, dużo lepszy od poprzedniego. Pisałem już o tym na Fb, że Aralka nie wzieła się tutaj z dupy. 30 lat DB i 35 Dr. Slumpa, było wszystko przemyślanie. Można spokojnie potraktować go jako special, Jedyne czego pragowało to torchę więcej walki (zabawy) Goku z nią, bo jakby oprzeć się na wywiad, to Vegeta miał z nią więcej zabawy niż Goku a miało być na odwrót ; pIdeology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Ostatnie zdanie Vegety w tym odcinku "Nigdy więcej nie będę walczył z postacią z komediowej mangi" brzmi niemal identycznie do tego, które wypowiedział w Neko Majinie po przegranej walce z Neko Majin SSJ
(to ostatnie zdanie z tej strony)
clio niestowarzyszona Admin no onēsan Wiek: 45 Dni na forum: 6.243 Plusy: 3 Posty: 1.272 Skąd: Kuopio, Suomi
Mamy z Vegetą podobne podejście do niezdyscyplinowanych bachorów "Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"