Alkis napisał(a):1. Dlaczego Vegetto został rozdzielony mimo iż fuzja miała być wieczna?
- Według DBS fuzja potary w przypadku śmiertelników trwa godzinę, dlatego Vegetto rozdzielił się w ciele Buu.
- Być może Goku i Vegeta jako Super Vegetto przekroczyli też moc potary tak jak stało się to w sadze Zamasu
W swojej głowie zawsze to tłumaczyłem sobie w następujący sposób - układ immunologiczny Buu, istoty magicznej, niezezwalał na "magię", więc potrafił rozdzielić złączonych Potalami wojowników. Brzmi to idiotycznie, ale jest rozsądniejsze od tego, że Bogowie nie znają ograniczeń własnych cudownych kolczyków, czego dowiedzieliśmy się w Superce.
Tak więc dla mnie Super nie odpowiedział na to pytanie, narobił tylko syfu.
Kenji Harima napisał(a):2) Potwierdzenie dlaczego Goku i Vegeta dobrali sobie takie, a nie inne kobiety na małżonki. "Ochłapy" poznaliśmy częściowo w Zetce, ale więcej argumentów pojawiło się w "Super". Wojownik tej rasy musi mieć przy sobie silną partnerkę: nie tylko fizycznie, choć to też, ale przede wszystkim mentalnie. Iście spartańskie podejście.
Umówienie się Goku z Chichi na, jak sądził, jedzenie, nie mając pojęcia, że zgadza się na ożenek, trudno nazwać "doborem" małżonki. Podobnie samo zawarcie małżeństwa, na macie Turnieju o Tytuł Najlepszego Pod Słońcem z ogłoszeniem tego przez Konferansjera. Powiedzmy, że całość jest dość uznaniowa. Tak, wiem, że w anime dodali im ceremonię.
Superka znów dla mnie to psuje, bo Goku nawet nie wie w niej czym jest czułość i bliskość z żoną. Już i tak nie lubiłem ich relacji w zwykłej Zetce, gdzie Goku wracając do Zaświatów żegna się z Chichi w Sadze Buu poprzez podanie graby (wtf). A tu, w Superce, wyszło, że jest już całkowitym emocjonalnym troglodytą. Obu chłopaków Chichi to musiała zrobić chyba jak Goku upiła.
Akira Toriyama 1955 - 2024