Bandai Namco udostępniło dzisiaj krótki teaser poświęcony jednotomowej mandze Sand Land opracowanej w 2000 roku przez Akirę Toriyamę. Jakie plany mają i z czym dokładnie się to wiąże dowiemy się 17 grudnia. Na stronie projektu trwa odliczanie. Bandai Namco odpowiada za dystrybucję gier, więc trop prowadzi w tym kierunku, jednak niewykluczone, że może powstać coś więcej. Czyżby anime adaptujące mangową historię?
Manga ta nie została oficjalnie wydana w Polsce, oby ruch wokół niej skłonił wydawnictwo do jej publikacji.
Nie ma potwierdzonej informacji czy ma być to anime czy gra (najpewniej jednak anime). Wiadomo, że w produkcję zaangażowane będą trzy studia: Sunrise + Kamikaze Douga + ANIMA
Premiera w 2023. Więcej informacji 17 grudnia.
To tylko teaser, niewykluczone, że jeszcze nic porządnego nie sklecili. Zobaczymy…
Nah skoro mogli skleić teaser, to znaczy że ta krótka historia jest już animowana jako całość. Szczególnie że jako one shot nie wymaga to budżetu ani czasu filmu kinowego.
Jak już mówiłem płynność to największy problem jaki mam z tym teaserem
Chyba idę umyć zęby , bo i tak rano wstaję Ciekawe, czy to trafi do nas do kin. Wątpliwe, ale w obecnej sytuacji już nic mnie nie zdziwi.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zostanie wydana również edycja kanzenban (powiększony format, oryginalne kolorowe strony), oprócz tego na pewno znajdzie się tam jakiś wywiad z Toriyamą, rysunki koncepcyjne. Premiera 4 sierpnia w Japonii.