Tsuko napisał(a):
Kiedyś nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że w the GazettE to Uruha jest tym lepszym gitarzystą. Miałem też pewność co do tego, że jest prowadzącym, bo grał większość partii przewodnich. Jednak z biegiem czasu Aoi też grywał ich coraz więcej (albo dzielili się "po połowie"), nabrałem do niego większego szacunku. Obecnie nie jestem jednoznacznie w stanie stwierdzić, który z tej dwójki jest lepszy (zresztą, któż by potrafił łatwo wskazać). Czytałem jakiś czas temu wypowiedź, że Aoi gra solówki, które lubi i są dla niego ważne i to samo tyczy się Uruhy. Może to i po części prawda.
Zawsze gdy wsłuchuję się w gitarę Uruhy w tym utworze to szczęka mi opada, a gdy obejrzałem cover Leech'a to nabrałem jeszcze większego podziwu i szacunku dla niego. Wydaje mi się że Uruha przeważnie przejmuje partie bardziej wymagające technicznie...
Co by tu jednak dużo nie mówić, każdy z gazeciarzy jest utalentowany muzykiem. A tych pięciu wyjątkowych muzyków działa razem i między innymi to stanowi o wyjątkowości the GazettE.
Tsuko napisał(a):
Brawo Ruki, plus dla Ciebie !
Zapomniałem podzielić się ciekawostką... Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą a tylko ja zacofany ale co tam xd Piosenka "Anti pop" jest skierowana do agencji Johnny & Associates której Ruki nie trawi. Dowiedziałem się o tym dopiero kilka dni temu Oo
Pozdrawiam