Forum Dragon Ball Nao

» DB Daima odcinek 04, 01.11.2024

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.381
Plusy: 73
Komentarze do czwartego odcinka Dragon Ball Daima emitowanego 01.11.2024 o godzinie 15:40 naszego czasu w Fuji TV.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 5.960
Plusy: 7
Kurde, spóźniłem się na premierę, bo przecież dziady czasu nie zmieniają…

Odcinek przedni. Dokładnie to, czego chciałem od Dragon Balla. Przygoda! Swoją drogą faktycznie ta muzyka przypomina mi OST z jakiejś gry, pasowałaby do przeglądarówki-karcianki w konwencji fantasy albo czegoś osadzonego w średniowieczu. W sumie do MMORPG typu DBOnline też pasuje, a nawet miejscami jest podobna do tej stamtąd właśnie.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.795
Całkiem okej odcinek, najważniejsze części to sklepik i ostatnie 5 minut odcinka cała reszta to narzekanie Goku na głód i tułaczka po pustyni.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Alkis napisał(a):
tułaczka po pustyni.
Teraz tylko czekać, aż demon-Jamsza (albo demon-Gill) wyskoczy zza krzaka. A, nie, czekaj, mamy bieda edyszon Pansy.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
vegeta391 napisał(a):
Alkis napisał(a):
tułaczka po pustyni.
Teraz tylko czekać, aż demon-Jamsza (albo demon-Gill) wyskoczy zza krzaka. A, nie, czekaj, mamy bieda edyszon Pansy.
Czekam na Majin Puara
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Alkis napisał(a):
Czekam na Majin Puara
Naczytał się pan DBSD

Może od razu El Hermano?

Jak by kto moje napisy chciał, to są tutaj.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Te odcinki naprawdę muszą nudzić ludzi skoro nikt tego tutaj nawet nie komentuje
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Są spoko. Dopiero z tego się dowiedzieliśmy, że Daimakai to określenie na te trzy Makaie razem wzięte.

Dla mnie osobiście za bardzo przypomina to grę (na szczęście nie graficznie). Może Tori pisał to z jakimś takim zamierzeniem, a może i gra też jest lub miała być w planach.

JamnikLele
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 835
Mogliby podróżować po krainie przy użyciu długokrótka zapartego o jakąś skałę, a oni poruszają się (w większości) pieszo .

No cóż, czekamy na fuzję w demonicznego Vegetto...
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Alkis napisał(a):
Te odcinki naprawdę muszą nudzić ludzi skoro nikt tego tutaj nawet nie komentuje
Panie, i przy Superce z komentarzami na forum bywało różnie. Fora internetowe to gatunek wymarły, stąd i frekwencja.

JamnikLele napisał(a):
Mogliby podróżować po krainie przy użyciu długokrótka zapartego o jakąś skałę, a oni poruszają się (w większości) pieszo .
Takie buble fabularne zawsze złoszczą, ale – cóż poradzić? Nie każdy twórca jest geniuszem pokroju Tolkiena, co wszystko se rozplanował czy forumowiczem jak Dmitrij Głuchowski, który tworzy wraz z fanami.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Bez przesady, Długokrótek to nie jest żaden środek lokomocji. Jak by to wyglądało na dłuższą metę? Jak jakaś parodia

JamnikLele
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 835
vegeta391 napisał(a):
Takie buble fabularne zawsze złoszczą, ale – cóż poradzić? Nie każdy twórca jest geniuszem pokroju Tolkiena, co wszystko se rozplanował czy forumowiczem jak Dmitrij Głuchowski, który tworzy wraz z fanami.
Ja właśnie oczekiwałbym wykorzystania możliwości świata przedstawionego do maksimum. Jeśli będzie to absurdalne, to trudno... cały świat Dragon Ball przecież taki właśnie jest.

Shounen napisał(a):
Bez przesady, Długokrótek to nie jest żaden środek lokomocji. Jak by to wyglądało na dłuższą metę? Jak jakaś parodia
A czy armata jest środkiem lokomocji? A jak wyglądało latanie na pniu przez Kryminatora? Wiadomo, że wspaniale!
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.194
Plusy: 10
Jak na razie widzę potencjał w tej serii, ale zobaczymy, jak się to rozwinie, bo czasami trochę mnie przynudza. Cieszę, się, że Goku zaczął trochę lepiej panować nad ciałem... Bałem się, że pojawi się jakiś wróg, a Goku będzie nawet słabszy od Glorio, co wydaje mi się nielogiczne, przecież Goku ma wielki talent i sądzę, że łatwo byłby mu nauczyć się kontroli nad trochę innym ciałem — tak jak miało to miejsce, gdy tracił ogon. Niestety chyba jeszcze przyjdzie mi zobaczyć — moim zdaniem niezabawne gagi - z nieudaną próbą zmiany w SSJ.

Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
JamnikLele napisał(a):
Ja właśnie oczekiwałbym wykorzystania możliwości świata przedstawionego do maksimum.
Też na to czekam. Blisko ćwierćwiecze. Raczej się nie doczekamy. Shūeisha musiałaby obrać trochę inny kurs i cisnąć w stronę DC Comics (np. Batman) czy nawet Star Warsów, gdzie setki twórców robią na sukces marki i powstają rocznie dziesiątki niezgorszych historii.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » DB Daima odcinek 04, 01.11.2024
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump