Forum Dragon Ball Nao

» Kenji Yamamoto

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.066
Plusy: 9
Macie jakieś ulubione kawałki pana plagiatora?

Ja ostatnio trafiłem na fajną „wydłużoną” wersję Battle Point Unlimited i wpadła w ucho, oj, wpadła…

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.902
Plusy: 1
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.487
Plusy: 73
Tylko wedle wszelkich danych Win Tough Fight! to jest utwór Yō Yamazakiego (muzyka i wokal), a nie kolegi plagiatora

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 941
A czemu nazywacie go plagiatorem? A ta muzyczka z pierwszego postu to jedna z moich ulubionych w DBZ.
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.163
JamnikLele napisał(a):
A czemu nazywacie go plagiatorem? A ta muzyczka z pierwszego postu to jedna z moich ulubionych w DBZ.
Udowodnili (a pzynajmniej zarzucili, bo chyba sprawy w sądzie nie było?) że melodie, riffy itp. zżynał z wielu zespołów, zaczynając od Stratovariusa (Budokai 1 "Challengers", a org. Hunting High and Low) a kończąc na Bullet My Valentine (Burst Limit Soundtrack Hatred at 2 Power, a org. Just Another Star).

Dla mnie jednak Yamamoto to autor (a przynajmniej powód) świetnej muzyki w moich ukochanych Budokaiach czy Burst Limit, więc niech spadają na drzewa banany prostować, jak to Cellowi kazano w czasie Cell Game. Nie dalej niż wczoraj grałem w Budokai 3 w wersji ps2 i mogłem się cieszyć muzyczką.

Długo zastanawiałem się co mam wybrać jako jeden utwór ale ostatecznie zdecydowałem się na muzkę z Dragon Universe. Przy niej mam największe ciarki, choć nie jest to żaden bojowy hymn. Tyle co ja się za dzieciaka wylatałem po mapach Ziemi czy Namek, szukając Smoczych Kul, znajdek, alternatywnych walk do tej i podobnych utworów... Budokaia 3 przechodziłem na 95% 2 razy, bo memorka się zrypała i całego sejwa straciłem. Do tej pory mam wydrukowane kartki z całą solucją, z których wynika (i jest to też prawda), że nie odblokowałem Gotenksa z Gotena - mam tę kapsułkę jedynie z Trunksa.

Over The Galaxy
https://youtu.be/6n9HFjX3rC0?si=lTH4qt8NbBLe_sHO

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
JamnikLele, bo w 2011 roku udowodniono, że znaczna część jego całego dorobku artystycznego to twórczość „pożyczona” od innych artystów. On jest po prostu znany ze swoich „aranżacji”.

Shounen, może tę aranżację gitarową robił Yamamoto. Nie znałem utworu wcześniej.

Hidden, dlatego God bless the Internet.
Dzięki uprzejmości dobrego przyjaciela mam co prawda krążek z Sparking! METEORem (Budokai 3) (PAL, wydanie polskie), aczkolwiek gdyby nie internet, w oficjalnych źródłach wiele cudeniek Yamamaota by przepadło.

Moja ulubiona to chyba Ummei no hi. Tamashi tai tamashi (運命の日〜魂VS魂〜), ale jest tego takie mnóstwo, że trudno coś jednoznacznie wytypować.

Totalnie też ubóstwiam Solid State Scouter, ten syntezator, te motywy na gitarce elektrycznej. Godziny zasłuchiwania się w to na emptetrójce/telefonie. Ach, dobre czasy.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.487
Plusy: 73
Przy Solid State Scouter chyba nie maczał paluchów?

vegeta391 napisał(a):
Shounen, może tę aranżację gitarową robił Yamamoto. Nie znałem utworu wcześniej.
Na to wygląda, w sumie nie zwróciłem uwagi na ten dopisek na YT.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen napisał(a):
Przy Solid State Scouter chyba nie maczał paluchów?
Faktycznie, klepał to Yasunori Iwasaki (岩崎文紀). Człowiek uczy się całe życie.

Aż przesłuchałem jeszcze raz i od razu słyszę Nakao i Hayamiego jak lecą:
F:ザーボンさん。
Z:はぁ!
F:上部ハッチを八卦なさい!
Z:しかしまだ部下たちが…
Z:了解たしました!

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.163
Jak widzę to w "Tamashi tai tamashi" Yamamoto to znowu aranżacja, ale samą muzykę napisał Kiyooka. Co nie zmienia faktu, że to jest szczyt dragonballowej muzyki i możliwe, że przemawia przeze mnie Abridged który ten utwór odkrył dla mnie na ponów.

vegeta391 napisał(a):
Dzięki uprzejmości dobrego przyjaciela mam co prawda krążek z Sparking! METEORem (Budokai 3) (PAL, wydanie polskie),
W sensie Budokai Tenkaichi 3?

Ej, dobra, bo właśnie sprawdziłem, że wszystkie intra gier DB co śpiewa Kageyama są z muzyką i aranżacją Yamamoto. Wiedziałem, że się lubią, ale nie wiedziałem, że tak współpracowali. Czy mogę podmienić mojego ulubieńca? Tylko nie wiem na którego, bo mam dylemat między B3 (Ore wa Tokoton Tomaranai!), BT3 (Super Survivor) a Burst Limit (Kiseki no Honôyo Moeagare reyo), a nie zapominajmy też o Battle of Omega z Raging Blast 2.

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz

Forum DB Nao » » » Kenji Yamamoto
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump