Rok 1996 :: Start serii "Dragon Ball GT" (30 lat temu)

» Atlas chmur (2012)

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.814
Plusy: 73
Film oparty na epopei Davida Mitchella. Opowiada o postaciach z różnych epok i zakątków świata, których decyzje i czyny mają duży wpływ na teraźniejszość, przyszłość i przeszłość naszej planety.

Zeszłoroczny film od Wachowskich. Długi, bo prawie 3 godziny, ale wynika to z tego, że równolegle opowiada różne historie, co jednocześnie powoduje, że oglądającemu potrzeba więcej czasu na wejście w fabułę. Obejrzałem wczoraj, podobał mi się, przede wszystkim za wątki dziejące się w przyszłości.

Regulamin Forum | Cytaty z anime | MAL · IG | Twitter · YT
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.512
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Widziałem, ten filmik promujący w kinie. Wygląda obiecująco, ale nie wiedziałem, że taki długi.
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Dni na forum: 6.111
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 1
Widziałam, mam mieszane uczucia co do niego. Z jednej strony ciekawy pomysł z przeplataniem wątków, z drugiej jednak nie przypadło mi to do gustu. Jak dla mnie za dużo różnych wątków reżyser chciał w jednym filmie zawrzeć. Obejrzeć warto aby wyrobić sobie swoje zdanie.

Obraz
"Chwyć Mnie Za Rękę Aniele Śmierci..."
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 6.062
Plusy: 7
Byłem na tym w kinie. Film całkiem dobry, produkcję ratują dobrze dobrani aktorzy i ładne ujęcia. Bo gdyby tego nie było, to film ze swoją fantastyczną fabułą idealnie nadawałby się na popołudniową ramówkę AXN.

Grupa Mirai
Kameoka
Saiyanin
Saiyanin

Dni na forum: 16
Kyanna napisał(a):
mam mieszane uczucia co do niego. Z jednej strony ciekawy pomysł z przeplataniem wątków, z drugiej jednak nie przypadło mi to do gustu. Jak dla mnie za dużo różnych wątków reżyser chciał w jednym filmie zawrzeć. Obejrzeć warto aby wyrobić sobie swoje zdanie.
Zgadzam się z tym. Mam tak samo.
Film, który bardzo trudno mi ocenić. Są w nim elementy, które mnie urzekły, są też takie, które mi się zupełnie nie spodobały. Zwłaszcza wątek z mężczyzną osadzonym w domu starców był nieprzyjemny. Ilość poruszonych wątków też jest, moim zdaniem, przesadzona. A zakończenie nie satysfakcjonuje.
Choć rozumiem, że książka, na podstawie której powstał, zawiera opowieść bardzo trudną do przełożenia na język filmu. Twórcy podjęli się tego zadania. Rozumiem, dlaczego ten film mocno podzielił krytyków.

Forum DB Nao » » » » Atlas chmur (2012)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump