Forum Dragon Ball Nao

» [Anime] Dragon Ball Super - nowa seria ocena: 10,00 (głosy: 4)110

Strony:   1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 58, 59, 60  
schaolin360 Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
schaolin360
Dni na forum: 3.798

Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.212
Plusy: 10
Łał, pięknie zrobione. Jeszcze tak wsadziliby to drugie intro i może polscy fani dostaną to, czego oczekiwali po DBS.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.633
Plusy: 73
Pojawiły się tytuły odcinków 11-13, z czego ostatni najciekawszy:

続けようぜビルス様! 神と神の戦いを
Let's Keep Going, Lord Beerus! The Battle Between Gods

宇宙が砕ける!? 激突!破壊神VS超サイヤ人ゴッド!
The Universe Will Collapse?! Clash! God of Destruction vs Super Saiyan God!

悟空よ、超サイヤ人ゴッドを越えて行け!
Gokuu, Go Surpass Super Saiyan God!

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
O, miło.

A w ostatnim Burgery (albo Nippońce) zjadły przecinek.
Przynajmniej tak sądzę. I te przyimki pisane dużą literą...

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Scientist Mężczyzna
Wojownik
Wojownik
Scientist
Dni na forum: 3.612
Pytanie do fanatyków. Jeśli boskie Ki mogą posiadać jedynie OSOBY BOSKIE i jest ono odmienną formą Ki, to dlaczego przekazanie mocy przez kilku Saiyanów jednemu Saiyanowi zmienia formę mocy ze zwykłej na boską? Czyżby istniał jakiś pułap, że po przekroczeniu danej mocy "wskakuje" się w poziom boski?

Skoro działa to na Saiyanów, to nie widzę przeciwwskazań, by miało to nie funkcjonować dla innych ras, na przykład Nameczanin God, Changeling God, Człowiek God xD.

Za każdym razem, gdy otwierasz ten spoiler, ginie jeden Kuririn w wersji God.
Obraz
Hehe.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Wątpliwe. Jakby była granica, to poziom bojowy Kaiōshinów oraz Kibito byłby zdecydowanie poniżej, więc nie mieliby boskiej ki.

Zasada jest prosta: jak Toriyama (albo ktoś u władzy) powie, że postać jest bogiem, to staje się bogiem. Nic więcej.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
devilll
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 3.603
Kenji Harima napisał(a):
3) Przy pierwszej części zdania masz rację, ale przy drugiej? Jakim zbliżonym poziomie mocy ? W RoF to nie tylko Goku SSGSS przerasta Beerusa, ale też Vegeta i Freezer. Ba, sam Beerus stwierdza, że Freezer to istotoa podpadajacego pod naturalnego boga

Prosty rachunek: jeśli 80% Goku SSG, z czasem już z samą boską esencją i tradycyjnym SSJ daje radę Beerusowi 70% -> zadał koniec końców kilka czystych ciosów + nie było drastycznej różnicy w prędkości to nawet jeśli SSGSS nie działa jak standardowe SSJ czyli daje 50x do powera tylko powiedzmy, 2x to:

Goku SSGSS > Beerus. Zwyczajna matematyka.

Śmieszne, że w sumie typek podpadający pod solar bustera (bo zakładam, że Wszechświat w DB, choć złożony z kilku galaktyk ma więcej tych gwiazd niż nasz, a masa słońca odpowiada naszemu) odpada w przedbiegach po 3 latach treningu.

Jakie zatem metody treningowe musi stosować Whis ? To jest dopiero zagadka

Mnie też ciekawi kim był pierwszy SSG, którego kontury postaci były zbliżone do Vegety. Shenlong niestety nie zdążył tego powiedzieć (interwencja Goku _^_). Poza tym jeśli moc SSG odwołuje się do mocy pierwotnych Saiyan to hmm przydałby się powrót ogonków ?
Witam forumowiczów.

Sorki, że trochę odkopałem ten post, ale podobno uważa się, że Goku SSGSS wciąż jest słabszy od Beerusa.
Ludzie na zagranicznych forach przedstawiają poziomy siły ich dwóch, Vegety, frezera oraz Whisa następująco:

Whiss: 15

Beerus: 10

Golden Frieza: 8

Goku SSJG SS: 7.5

Vegeta SSJG SS: 7.2

Beerus 70%: 7

Goku SSJG (BoG): 6
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.446
Mam nadzieję, że w serii będzie ten moment, kiedy Goku się wkurzy, że to tak naprawdę nie jego moc i sam by do tego nigdy nie doszedł.

Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Mateusz, przydałoby się. Póki co jest napalony jak Arab na kozę...

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Dni na forum: 3.757
Nie będzie takiego momentu. W kinowce było inaczej. Tutaj on poprzez walkę trenuje i staje się coraz silniejszy.
W kinowce nie bylo takiego schematu. Tam od razu byl juz silny. W serialu odblokował tylko niemożliwe, czyli boska ki, ale do perfekcyjnej sily jak widac dochodzi ucząc sie poprzez walke, czyli tak jak by trenował.

Watpie nawet, aby zszedł z SSJG na SSJ, jak w kinowce.
devilll
Ziemianin
Ziemianin

A jak sądzicie czy w późniejszych odcinkach osiągnie poziom wyższy niż SSGSS ?
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.227
Plusy: 2
Mnie ciekawi jeden temat. Pojawiło się wiele opinii, ze Dragon Ball Super powoduje, ze seria GT jest już nieaktualna i "niekanoniczna". Co takiego wpłynęło na to, że seria GT jest nieaktualna?

Ja nie widzę sprzecznych wydarzeń w DBS albo takich, które miałyby zmienić przyszłość ukazaną w GT.

I jeszcze jedno małe pytanie.

Obiektywnie kto jest silniejszy Goku SSJG czy SSJ4?

Jak umieścić w skali moc Beerusa, Whisa, Goku SSJ4, Gogetę SSJ4, Goku SSJG i Goku SSGSS (nie wiem ile tych S)
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Łukasz napisał(a):
Pojawiło się wiele opinii, ze Dragon Ball Super powoduje, ze seria GT jest już nieaktualna i "niekanoniczna". Co takiego wpłynęło na to, że seria GT jest nieaktualna?
Nawet nie tyle GT, co zakończenie DBZ. Głównie to, że Goku i Vegeta zyskali moce, których tam nie mają. Również sprawa Pilafa. To oczywiście teoretycznie można odkręcić, żeby pasowało do dalszych wydarzeń, ale chyba nikt w to nie wierzy.

Łukasz napisał(a):
Jak umieścić w skali moc Beerusa, Whisa, Goku SSJ4, Gogetę SSJ4, Goku SSJG i Goku SSGSS (nie wiem ile tych S)
Mnie ciekawi, czy stosunek mocy 6:10:15 podany przez Toriyamę w związku z BoG obowiązuje również w serii, ale przypuszczam, że tak.

Co do SSJ4:
Czy SSJ4 jest słabszy od SSJGod?

devilll
Ziemianin
Ziemianin

Łukasz napisał(a):
Ja bym to osobiście rozmieścił tak:

Whiss: 15

Beerus: 10

Gogeta SSJ4: 10

Golden Frieza: 8

Goku SSJG SS: 7.5

Vegeta SSJG SS: 7.2

Beerus 70%: 7

Goku SSJG (BoG): 6

Goku SSJ4 : 5
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Łukasz napisał(a):
Mnie ciekawi jeden temat. Pojawiło się wiele opinii, ze Dragon Ball Super powoduje, ze seria GT jest już nieaktualna i "niekanoniczna". Co takiego wpłynęło na to, że seria GT jest nieaktualna?

Ja nie widzę sprzecznych wydarzeń w DBS albo takich, które miałyby zmienić przyszłość ukazaną w GT.

I jeszcze jedno małe pytanie.

Obiektywnie kto jest silniejszy Goku SSJG czy SSJ4?

Jak to nie widzisz ?
Sama moc SSJG, gdzie wszechświat się trzęsie i rozpada. Przecież widać gołym okiem który poziom jest silniejszy.
Zresztą boska "ki", to jest jak haki w One Piece. W tym przypadku zwykle "ki" jest bezużyteczne.

Wschodni Kaiōshin rozlaczyl się z Kibito, wszystko jak na razie idzie torem odejścia od GT
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Chester napisał(a):
Zresztą boska "ki", to jest jak haki w One Piece. W tym przypadku zwykle "ki" jest bezużyteczne.
Jednak nie do końca, bo przykładowo Kaioshin też ma tę ki, a mimo to zawsze był miernotą.

Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Kaioshin posiada boską ki ? Gdzie jest to pokazane/powiedziane ?
Jak by posiadal taką, to inni nie mogli by go wyczuc, a Goku bez problemu uzywal teleportacji do Kaioshinow.

Zreszta nie mozliwe aby posiadal taka moc. Boska ki to juz bardzo duzy przeskok w sile uzytkownika.
Oraz moce, np gojenie sie ran jak u Beerusa w 12 odcinku i Goku w 11.
Do tego samo posiadanie tego ki, sprawia, ze uzytkownik staje sie duzo, duzo silniejszy.
Murzin Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 4.590
Goku przeniósł się na planetę Kaioshinów, bo wyczuł ki Gohana, samych Kaioshinów nie potrafił wyczuć
kinichi
Full Power SSJ
Full Power SSJ
kinichi
Dni na forum: 6.640
Plusy: 12
Kaioshin czyli Bóg Światów jest tu najwyższy razem z Bogiem Zniszczenia, jeden tworzy, drugi niszczy.

Małą rozmowę o jego Ki mieliśmy podczas turnieju, gdy stanął do walki z Piccolo. Nameczanin zrezygnował, bo wyczuł boskość jego Ki - czyli niewyczuwalną przez śmiertelników (pozostałości mocy Wszechmogącego). Zapytał go wtedy, czy jest Królem Światów, ale okazał się być jeszcze wyżej.

Nowości od grupy DBmangi
Ishido
Demon
Demon
[ Klan Kutang ]
Ishido
Dni na forum: 7.023
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Hmmmm, Gogeta to tam pikuś, gdyż jest to tylko dodannie mocy obydwu wojowników po odbytej fuzji. Natomiast ciekawi mnie fuzja za pomocy kolczyków Potara (Vegetto) - czyli pomnożenie siły obydwu bydlaków. Raczej taki Vegetto przerasta siłą Goku ssj 4. Co do typowania nowych poziomów mocy, devill ma rację, wyłączając tylko Goku ssj 4.
Poza tym ciekawi mnie, kim jest dokładnie ten cały Whis, który znacznie siłą przerasta Kociaka. Ma ktoś jakieś koncepcje??
Strony:   1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 58, 59, 60  

Forum DB Nao » » » [Anime] Dragon Ball Super - nowa seria
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump