Wiem, że nieodpowiedni dział, ale po obejrzeniu DBS VHS przypomniało mi się

https://www.youtube.com/watch?v=8oVfIFrpslI
続けようぜビルス様! 神と神の戦いを
Let's Keep Going, Lord Beerus! The Battle Between Gods
宇宙が砕ける!? 激突!破壊神VS超サイヤ人ゴッド!
The Universe Will Collapse?! Clash! God of Destruction vs Super Saiyan God!
悟空よ、超サイヤ人ゴッドを越えて行け!
Gokuu, Go Surpass Super Saiyan God!
3) Przy pierwszej części zdania masz rację, ale przy drugiej? Jakim zbliżonym poziomie mocy? W RoF to nie tylko Goku SSGSS przerasta Beerusa, ale też Vegeta i Freezer. Ba, sam Beerus stwierdza, że Freezer to istotoa podpadajacego pod naturalnego boga
![]()
Prosty rachunek: jeśli 80% Goku SSG, z czasem już z samą boską esencją i tradycyjnym SSJ daje radę Beerusowi 70% -> zadał koniec końców kilka czystych ciosów + nie było drastycznej różnicy w prędkości to nawet jeśli SSGSS nie działa jak standardowe SSJ czyli daje 50x do powera tylko powiedzmy, 2x to:
Goku SSGSS > Beerus. Zwyczajna matematyka.
Śmieszne, że w sumie typek podpadający pod solar bustera (bo zakładam, że Wszechświat w DB, choć złożony z kilku galaktyk ma więcej tych gwiazd niż nasz, a masa słońca odpowiada naszemu) odpada w przedbiegach po 3 latach treningu.
Jakie zatem metody treningowe musi stosować Whis? To jest dopiero zagadka
![]()
Mnie też ciekawi kim był pierwszy SSG, którego kontury postaci były zbliżone do Vegety. Shenlong niestety nie zdążył tego powiedzieć (interwencja Goku _^_). Poza tym jeśli moc SSG odwołuje się do mocy pierwotnych Saiyan to hmm przydałby się powrót ogonków?
Pojawiło się wiele opinii, ze Dragon Ball Super powoduje, ze seria GT jest już nieaktualna i "niekanoniczna". Co takiego wpłynęło na to, że seria GT jest nieaktualna?
Jak umieścić w skali moc Beerusa, Whisa, Goku SSJ4, Gogetę SSJ4, Goku SSJG i Goku SSGSS (nie wiem ile tych S)
Jak umieścić w skali moc Beerusa, Whisa, Goku SSJ4, Gogetę SSJ4, Goku SSJG i Goku SSGSS (nie wiem ile tych S)
Mnie ciekawi jeden temat. Pojawiło się wiele opinii, ze Dragon Ball Super powoduje, ze seria GT jest już nieaktualna i "niekanoniczna". Co takiego wpłynęło na to, że seria GT jest nieaktualna?
Ja nie widzę sprzecznych wydarzeń w DBS albo takich, które miałyby zmienić przyszłość ukazaną w GT.
I jeszcze jedno małe pytanie.
Obiektywnie kto jest silniejszy Goku SSJG czy SSJ4?
Zresztą boska "ki", to jest jak haki w One Piece. W tym przypadku zwykle "ki" jest bezużyteczne.