Forum Dragon Ball Nao

» Janusz Palikot

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino napisał(a):
Człowieku, ogarnij życie. Masz 16 lat. Dopiero co zaczynasz rozumieć świat.
Nom. Pogadaj sobie jeszcze nie dając żadnych argumentów. Zachowujesz się jak politycy, którzy teraz są w sejmie, tylko oni to robią, bo wiedzą jak wykorzystywać głupotę innych, a Ty...
Gonardino napisał(a):
Korwina chciałbyś do polityki ?. Polityka to nie takie se "kawa na ławę" ,tu trzeba być kreatywnym. A Janusz nim jest.
Pieprzysz człowieku, że głowa boli. Daj wreszcie jakiś argument, nie rzucaj ogólnikami, do tego na mój temat, bo rozmowa z Tobą ma jeszcze mniejszy sens.
Gonardino napisał(a):
JP ma wiele znaczeń.
To napisz w jakim Ty napisałeś, a nie "owijasz w bawełne"...
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.569
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 6
Gonardino napisał(a):
Polityka to nie takie se "kawa na ławę" ,tu trzeba być kreatywnym. A Janusz nim jest.
Buahaha lepszej bujdy nie słyszałem. Nie wiem jakim cudem taki ktoś, jak Palikot i ta jego banda dostała te 10%, ale mniejsza, do tej pory, a mamy już miesiąc po wyborach nie usłyszałem nic konkretnego od niego poza walką z krzyżem w Sejmie i kilkoma wypowiedziami o legalizacji marihuany ( z resztą brzmiących, jak z piosenek dla gimnazjalistów) Jego zwolenników się pytam, czy tak będzie przez cały czas? Bo chyba nie na tym polega polityka, są ważniejsze rzeczy.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.276
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Buahaha lepszej bujdy nie słyszałem. Nie wiem jakim cudem taki ktoś, jak Palikot i ta jego banda dostała te 10%, ale mniejsza, do tej pory, a mamy już miesiąc po wyborach nie usłyszałem nic konkretnego od niego poza walką z krzyżem w Sejmie i kilkoma wypowiedziami o legalizacji marihuany ( z resztą brzmiących, jak z piosenek dla gimnazjalistów) Jego zwolenników się pytam, czy tak będzie przez cały czas? Bo chyba nie na tym polega polityka, są ważniejsze rzeczy.
A aborcja ?!! Itp. itd. Nie bo będą pieprzyć, kto co kiedy jak dostał. Albo kto co komu zabrał/powiedział. Może idealny nie jest, ale nowoczesny. A krzyż z miejsc publicznych powinien zniknąć, i taka jest prawda.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.681
Plusy: 10
Takim samym, jakim Tusk i jego banda dostała 36% i też słychać przez 4 lata samo *. Rzesza ćwierćlinteligentów poszła za namowami półinteligentów z TV pozujących na elity, zasłużonych działaczy i autorytety.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.391
Daruj sobie Gonardino i wszyscy inni nawiązywanie do wieku rozmówcy, kiedy jest to bezsensowne.

Gonar, nie dajesz żadnych przykładów, żadnych istotnych rzeczy, zachowujesz się jak mój kolega, który usłyszał od starszego współpracownika, że za komuny było lepiej - i teraz tak biadoli.

Obraz
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Za komuny? nie wiem. Jeszcze w tych czasach, co prawda się urodziłem. Ale komunizm to coś z socjalizmu. A socjalizm z definicji jest fajny.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Socjalizm nie jest fajny. Socjalizm to coś, w co ufać mogą tylko ludzie pokarani przez los rozmiękczeniem mózgu i brakiem zdolności do myślenia złożonego. Normalny człowiek myśli o tym, żeby znaleźć pracę, zarabiać na jedzenie, odłożyć i kupić/wybudować dom lub mieszkanie, ew. rozkręcić coś swojego, znaleźć kobietę młodszą 20 lat, która urodzi mu 5 dzieci, żeby te potem były jego pociechą i dumą. Normalny człowiek myśli w sposób złożony, a jego życie to ciąg przyczynowo-skutkowy. Socjalista zaś myśli jak unga-bunga klasyczny debil. Nażreć się, ruchnąć byle co, bo i tak dostanie się tysiąc becikowego. Piją też byle co i za byle jakie pieniądze, najcześciej kradzione albo z renty niedołężnego ojca. Najzabawniej jest, jak w pijackim amoku ustawi się piewszego w kolejce, tradycyjnie zresztą. Ale okaże się, że przez pomyłkę wszedł do pośredniaka, wtedy * ile sił nogach do właściwego sobie MOPR i jeszcze rozpycha się w kolejce, bo on tu sobie zarezerował na godzinę miesiąc wcześniej.

Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Al Ed Upek: 09.11.2011, 23:35
burger5 Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.124
Ostrzeżenia: 1
Al Ed Upek napisał(a):
Socjalizm to coś, w co ufać mogą tylko ludzie pokarani przez los rozmiękczeniem mózgu i brakiem zdolności do myślenia złożonego.

Al Ed Upek napisał(a):
. Socjalista myśli w sposób złożony, a jego życie to ciąg przyczynowo-skutkowy.

eeee ?
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Al Ed Upek napisał(a):
...
Te te te. Taka jest polska mentalność, więc trochę szacunku. Socjalizm jest dobry, bo jest dla ludzi i wspólnego dobra. Szacunku do ludzi cię nie nauczyli ?!?!
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Pomyliłem się wyżej i poprawiłem.
Szanuję ludzi szanowny panie Gonarze Krótki z Fiutów Małych, więc nie jestem socjalistą.

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Al Ed Upek napisał(a):
Pomyliłem się wyżej i poprawiłem.
Szanuję ludzi szanowny panie Gonarze Krótki z Fiutów Małych, więc nie jestem socjalistą.
Brak słów . Żenada. Z Suchej masz te teksty.
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino, Ty weź najlepiej przestań pisać, bo każdy Twój post podchodzi pod spam... Popatrz sobie, ile napisał Al Ed, ile treści i argumentów, a co Ty napisałeś. Słyszałem opowieści o tym jakie dyskusje z Tobą są bezsensowne, ale dopiero teraz spróbowałem.

Wracając do Palikota. W debacie z Korwinem-Mikke opowiadał o gospodarce, kryzysie, problemach zadłużenia i tym, co naprawdę ważne, a teraz jakoś ten temat nie jest zbytnio poruszany. To trochę przykre, że Korwin-Mikke w pewien sposób za niego poręczył mówiąc np. że jest "sensowny w gospodarce", etc. a on jak dotąd nie wspomniał nic o egzekwowaniu tych spraw. Bo gdyby tego nie powiedział to Ci, których zniechęciło niestartowanie KNP w całym kraju do głosowania na nich, więc wybrali Palikota mogłoby dokonać innego wyboru. A była to pewnie dosyć liczna grupa.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Gonardino napisał(a):
Brak słów . Żenada. Z Suchej masz te teksty.
Sucho to mają twoje kobiety. Mężczyźni, pomyliłem się.

Ty też masz taką mentalność, której tak zaciekle bronisz? Widzisz w niej jakieś plusy? Co cię w ogóle tak przyciąga do socjalizmu, prócz dopłat do upraw szczawiu, zasiłku dla bezrobotnych i okradania ludzi?

franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.124
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.391
Obraz

Fajny poseł...

Obraz
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Nic dziwnego, to tylko demokracja.
Wracając do Palikota, to zdecydowanie ten człowiek nie jest takim postępowcem, na jakiegos się kreuje. Poza tym, gwiazda jego ruchu zwyczajnie go obrzydza. http://www.youtube.com/watch?v=YmAyRbDOSSc
Za to Gadzinowski wczuł się w ten oryginalny klimat.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.578
Plusy: 73
O ja pierdzielę, taniec z Grodzką

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.305
Plusy: 27
Ja się załamałem, nasz rząd bawi się przy spiewaczce, której "coś" z pod sukienki wystaje..

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
To nie jest rząd.

Jonga Kobieta
Saiyanin
Saiyanin
Jonga
Dni na forum: 4.857
Al Ed Upek napisał(a):
Wracając do Palikota, to zdecydowanie ten człowiek nie jest takim postępowcem, na jakiegos się kreuje. Poza tym, gwiazda jego ruchu zwyczajnie go obrzydza. http://www.youtube.com/watch?v=YmAyRbDOSSc
A gdzie go na tym wideo obrzydziła, bo chyba nie wyłapałam.

To, że Palikot uzyskał 10% jest tylko potwierdzeniem tego, jak Polacy pragną jakichkolwiek zmian, nawet do końca nie wiedząc jakich. No i tego, że dzieciaki, które dopiero pokończyły 18 lat to idioci.

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  

Forum DB Nao » » » » Janusz Palikot
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump