Forum Dragon Ball Nao

» Aktualności

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.415
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 5

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.760
Plusy: 10
Za to nie będzie już chrześcijan.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.657
Plusy: 73

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Państwo opiekuńcze potrzebuje środków na opiekę i własne wyżywienie. Zmierzch demokracji jest bliski, tylko pytanie co nastąpi prędzej: islam czy komunizm?

Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
http://www.bz-berlin.de/kultur/fernsehen/polen-empoert-ueber-unsere-muetter-unsere-vaeter-article1657315.html
Hahaha, to jest śmieszne. Po emisji serialu "Nasze matki, nasi ojcowie" oburzył się nawet dziennikarz Wyborczej. W skrócie chodzi mu o to, że obraz antysemickiej Armii Krajowej, a także gminu, jest fałszywy, że nie można czynić przypadków antysemityzmu w Polsce powszechnymi dla całości kraju. Przypomina również, że wojna rozpoczęła się w 1939 i była dla Niemców laboratorium dla swoich okrutnych metod, podczas gdy akcja serialu zaczyna się w 1941. Jakby to powiedzieć, miecz obosieczny ma dwa ostrza.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,title,Beat ... omosc.html

Łapówki przyjęła 100 tys. zł. A odszkodowania za tę sprawę może dostać i pół miliona. Bo sąd właśnie orzekł, że korupcja u polityka to sprawa moralności, a nie rzecz, za którą ma iść do więzienia. A skoro kary nie ma, skoro winy nie ma, to należą się przeprosiny i pieniądze za straty.

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Ta część orzeczenia skandaliczna i dalej konstytuuje (nieoficjalnie - znaczy się nie literą prawa, ale ustnie, z ust sędziego - przedstawiciela władzy) postępujący rozkład życia publicznego. Sędzia mógł sobie darować to powiedzenie i zakończyć na tym, że dowody przeciwko niej zostały zdobyte w sposób niezgodny z przepisami prawa. Tego typu gadki o moralności w służbie publicznej zostawmy socjologom, politologom, felietonistom.
Nie wiem czy aby na pewno dowody zdobyte nielegalnie, bo się nie znam na tym, ale jeśli tak to mimo wszystko nie powinna płacić. Nawet jeśli to Sawicka. Prawo jest prawem i pierwszy przykład relatywizmu pociągnie za sobą następny i następny. Właśnie to jest jeden z powodów, dla którego Polska jest w tym miejscu, w którym jest.
Jeśli metody CBa były faktycznie niewłaściwe to jest to dobry wyrok, przyzwioty i godny poważnego konserwatywnego państwa. Inna sprawa, że pewnie nie został wydany w poczuciu niesienia sprawiedliwości a jedynie dla przypodobania się komuś, w imię lojalności wobec obecnej władzy. Ale to szczegół, ważny, ale szczegół. Prawda jest taka, że Polska zachowała prawnicze status quo i nie doszło do dalszego zdziczenia obyczajów.

franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.203
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
Jeśli metody CBa były faktycznie niewłaściwe to jest to dobry wyrok, przyzwioty i godny poważnego konserwatywnego państwa. Inna sprawa, że pewnie nie został wydany w poczuciu niesienia sprawiedliwości a jedynie dla przypodobania się komuś, w imię lojalności wobec obecnej władzy. Ale to szczegół, ważny, ale szczegół. Prawda jest taka, że Polska zachowała prawnicze status quo i nie doszło do dalszego zdziczenia obyczajów.
Tak mogłoby to wyglądać, gdyby był to odosobniony przypadek. Prawda jest natomiast na tyle smutna, że w zasadzie każdej co większej sprawie nasz wymiar sprawiedliwości się totalnie kompromituje na którymś tam szczeblu, i nie jest w stanie dać żadnego poczucia sprawiedliwości. Wymienię tylko Antykomora, Starucha, sędziego (s)Tuleyę, Smoleńsk, Olewnika, Pruszków, Sawicką, mamę Madzi ( już taki flejtuch jak Rutkowski okazał się skuteczniejszy), Bajkowskich i Jaruzela. A przykłady można by mnożyć w nieskończoność.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Od maja 2014 r. bezrobotny, który odmówi przyjęcia już pierwszej oferty zaproponowanej przez urząd pracy, zostanie wykreślony z rejestru na dziewięć miesięcy i straci dostęp do bezpłatnej służby zdrowia - dowiedziała się "Gazeta Wyborcza"
http://wyborcza.pl/1,75478,13853987,Bezrobot ... ferty.html

Z dedykacją dla Gonara.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
http://www.wprost.pl/ar/398511/Minister-Nowak-ponad-prawem/

To mnie zniszczyło:
Niepokoju u premiera nie wzbudziło też to, że minister na drogie zegarki wymienia się z biznesmenami. Nowak, w rozmowie z "Wprost”, przyznał, że wymian takich dokonywał z Piotrem Wawrzynowiczem, który jest wpływową postacią w grupie biznesowej Zygmunta Solorza.

Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.217
Plusy: 15

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Dni na forum: 4.671
http://www.rp.pl/artykul/34,1015890-Rocznica ... opacz.html

Cena polityczna wizyty Ewy Kopacz może jednak nie być warta tego, co w zamian uzyska nasz kraj. Bo jak zwraca uwagę korespondent Polskiego Radia w Pekinie Tomasz Sajewicz, z marszałek Sejmu nie spotka się ani prezydent, ani premier Chin. A to oni mają realną władzę. - pani WCzc. Ewa Kopacz robi sobie wycieczkę do Chin za pieniądze podatnika, a fakt, że ani prezydent ani premier nie chcą się z nią spotkać pokazuje tylko dobitnie jak Chiny mają nas w dupie.

Pani marszałek zarówno w rozmowach dwustronnych, jak i publicznie zwróci uwagę, w jaki sposób Polska budowała demokrację. - jest kilka dobrych filmów o tym jak to robiono (Nocna Zmiana, Kłamstwa Okrągłego Stołu), ale mniejsza o to, bardziej mnie boli to, że nasza dyplomacja skupia się na takich pierdołach jak wpajanie innym krajom że demokracja jest dobra zamiast stricte skupić się na stosunkach gospodarczych i wojskowych. Donek wozi się po Peru, Nigerii i innych zapadłych zakątkach świata zbierając ordery. Jacy to dla nas partnerzy? Co możemy od nich importować? Maty bambusowe? A co możemy eksportować? Węgiel? - oba kraje mają swoje bazy surowców. Technologie? - sami mamy braki, przemysł już dawno upadł. Jedzenie? - Peru leży niedaleko Stanów i Argentyny.

Chiny nie lubią, jak im się ciągle mówi o demokracji. Ameryka to wie, dlatego stara się nie poruszać takich pierdół na spotkaniach. Czasem rzuci jakimś pustym apelem by uspokoić stado krzykaczy z AI.

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/show ... /quiz.html
96 - Your score rates you as "high-grade homophobic."
"Dziewczyny przyjechały ze wsi. Wychowały się na rolniczym Południu, gdzie ich przodków używano w charakterze maszyn rolniczych. Teraz biali farmerzy na Południu nie używali już maszyn skonstruowanych z ciała, gdyż maszyny z metalu były tańsze, pewniejsze i wystarczały im prostsze domy." - Kurt Vonnegut
Raz gonili mnie Cyganie. Na szczęście wbiegłem do urzędu pracy i wtedy
odpuścili.
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.217
Plusy: 15

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Ishido
Demon
Demon
[ Klan Kutang ]
Ishido
Dni na forum: 7.047
Ostrzeżenia: 7
Jak dla mnie żeby był spokój powinni jakiś azyl w centralnej Australii stworzyć dla pedałów i lesbijek, mieliby spokój święty : )
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.355
Ostrzeżenia: 7
Ile ludzi tyle problemów. Stwórzmy takie "sacrum" dla każdego albo każdej wyjątkowej grupie ludzi. Chyba wiecie o co mi chodzi. To normalne inaczej myśleć i robić, ale żeby do tego stopnia. No cóż.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.384
Plusy: 27
Ja myślałem nad tym, aby jakoś wydzierżawić jakąś wyspę i założyć na niej państwo "Pedoland" albo, żeby ładniej "Homland". Znajdowałyby się na niej rozmaite atrakcje turystyczne oraz mieszkalnictwo dla osób lubiających się w tej samej płci. Byłby to azyl dla nic, a heterki chcące je odwiedzić musiałyby wykupić wizę, czuje, że ten biznes by się powiódł, trafiłbym w niszę xD

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Dni na forum: 4.671
Katz, bardzo mądry pomysł

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/show ... /quiz.html
96 - Your score rates you as "high-grade homophobic."
"Dziewczyny przyjechały ze wsi. Wychowały się na rolniczym Południu, gdzie ich przodków używano w charakterze maszyn rolniczych. Teraz biali farmerzy na Południu nie używali już maszyn skonstruowanych z ciała, gdyż maszyny z metalu były tańsze, pewniejsze i wystarczały im prostsze domy." - Kurt Vonnegut
Raz gonili mnie Cyganie. Na szczęście wbiegłem do urzędu pracy i wtedy
odpuścili.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zielinski-wywieszanie-flagi-ue-lamie-nasza-konstyt,1,5556986,wiadomosc.html
Bezczelny, pisowski manipulator i emocjonalny szantażysta. Próbuje teraz wykrozystać każdy problem związany z Unią dla zalansowania swojego rzekomo patriotycznego nastawienia. Bo powstaje wrażenie, że Unia Europejska to superpaństwo, którego Polska stała się częścią. A kiedy glosował za Lizboną to mu nie przeszkadzało, że Polska przekazuje dużą część swojej kompetenji inneu podmiotowi polityki. Frajer.

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  

Forum DB Nao » » » » Aktualności
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump