W Gintamie jest trochę nawiązań do DB, tutaj z trzeciego sezonu anime:
Główny bohater otrzymuje od ufoludków zegar, dzięki któremu płynie czas, ale zostaje on przez "przypadek" rozdupcony. Zwracają się więc do tego staruszka, żeby on go naprawił, i poruszają się w czasie przesuwając ręcznie wskazówki tego zegara. W trakcie którejś podróży i próby poprawienia historii (namieszali tak, że obie postacie przebijane przez specjalny atak Piccolo, non stop giną przez ich głupie wybory), trafiają na sytuację na filmiku wyżej
Oglądałem go rok temu, ale nie rzuciło mi się w oczy. O tyle dziwne, że ten film wyszedł raptem półtora miesiąca po premierze 4 rozdziału mangi, na którego okładce jest Bulma właśnie w tym stroju. Zastanawiam się, jak to możliwe.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Manga: The Promised Neverland, Lokalizator którego używa Isabella przypomina Smoczy Radar wyróznia go to tylko klapka która ma imitować że jest to zegarek z klapką. https://zapodaj.net/b522ab53d6e9f.jpg.html
Shounen, poszły tantiemy do Simitomo? Oglądałeś na żywo może? Bo ani na stronie TVP ani na jutubie nie widzę pełnej tyłówki MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
WTW omijam szerokim łukiem, bo jeszcze mi szare komórki miłe, ale tutaj nie sądzę, żeby doszło do czegoś zdrożnego - Toei, jak wielu innych, używa w swoich produkcjach muzyki z zewnętrznych bibliotek - i zapewne to samo zaszło i tutaj.no elo #pdk
W dzisiejszym odcinku rebootu Kaczych Opowieści (sezon 2 odcinek 18, Happy Birthday Doofus Drake), Hyzio przemienia się w postać podobną do super saiyanina z powłoką Kaiokena, w dodatku Della wypowiada klasyczne ,,its over 9000" (od 18 minuty w odcinku)
https://www.youtube.com/watch?v=Xe-Sd_LEYPs
Odcinek wkrótce będzie emitowany też w polskiej TV ciekawe czy tłumacze wyłapią nawiązanie.
Ciężko powiedzieć, jak takie nawiązanie miałoby u nas wyglądać. Musieliby chyba przepisać dialog z polskiego tłumaczenia, ale wersja z ośmioma tysiącami nijak popularna nie jest.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT