Mam pytanie, czy przypadkiem nie obiło wam się o uszy, czy ktoś wyraził chęć tłumaczenia..
Bądź, czy będzie taka wersja w języku angielskim, francuskim, czy niemieckim?
Ciekawe jak to teraz połączą z BoG i RoF. Bo ten chapter na pewno jest przed RoF, ale czy też przed BoG? - podejrzewam, że też bo pod koniec Elder Kaioshin, zauważył chyba Billsa, czyli ta sama scena co z początku BoG. Ale w filmie Bills spał, a tu coś robi. Może akurat po tym spaniu, polecieli na tą planetę. Potem Bills jadł, a Whis w filmie pokazywał Goku. Ciekawe jak to zrobią w anime, czy będą te same sceny i może je wydłużą?
Wtedy w anime walka Goku z Billsem byłaby dluższa, i ciekawe czy by to jeszcze raz pokazali, a może to ominął. Chociaż, może jakoś to alternatywnie wykombinują, co o tym sądzicie?
Albo to błąd, albo naprawdę będzie jakiś nowy Smok z 9 kulami, może to Smok nie jednej planety, ale całego Wszechświata/lub nawet Wszechświatów. Być może Whis to tak jak Dende.
ja obstawiam że błąd w wydruku, brakuje 6gwiezdnej kuli, podobne ułożenie gwiazdek jak w tej 9gwiezdnej, raczej tak fundamentalnej rzeczy jak tego że kul jest 7 by nie zmienili
Tak sobie myśle, Goku którego znamy jest z 7 Wszechświata, w tym wszechświecie jest 7 kul dla jednego smoka.
Ta kula z 9 gwiazdkami, może sugerować, że będzie jakaś akcja związana z 9 Wszechświatem, być może to te 2 nowe postacie pochodzą z takiego Wszechświata. Kto wie, może numer danego Wszechświata, oznaczałby ile jest tam smoczych kul. Jak jest 12 Wszechświatółw, to w 12 by było 12 tych kul.
[ Klan Tokugawa ] Wiek: 34 Dni na forum: 6.086 Plusy: 27 Posty: 5.302 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
różnie się dobitnie dialogiem Goku z Gotenem ;oIdeology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Son-Goku albo ktoś, macie może wersję japońską w jakiejś dobrej jakości? Znalazłem tylko takie na facebooku.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Wygląda na to, że chaptery przedstawiają to co Akira napisał w scenariuszu. A reszta to chyba filler w anime. Czyli w anime są jakby pół fillery? oraz przedłużenia, a także to co w mandze było wspomniane, to w anime jest pokazane. W 2 chapterze u Kaito nie ma Gregory. Ale może Akira, coś daje animatorom aby dodali.
Co do 2 chaptera, to ciekawe co nowe 2 osoby zamierzają zrobić.
Moim zdaiem to będzie tak, po walce z Beerusa z Goku, Beerus z Whisem wracają z powrotem do siebie i tak spotykają te nowe 2 osoby. I tam są te sceny z tego trailera, co kiedyś był. Tam pewnie się okazuje, że oni ich obserwowali.
To też wygląda mi jakby Champ był konkurenetm Beerusa.
Człowieku, tutaj też walisz swoje poglądy jak na dbpolska? Na Multiverse nie mogłeś, a teraz tu? Wszędzie doszukujesz się jakichś fillerów albo spoilerów .
Niemniej pisanie o fillerach w kontekście tej serii jest nieuprawnione. Tutaj to manga powstaje na podstawie "scenariusza" Toriyamy (a raczej jego wyrywków), nie odwrotnie. Przypuszczam, że Gregory'ego w ogóle mogło nie być w materiałach od Toriyamy, bo w końcu nie było go w oryginalnej mandze, jednak panowie w Toei mogli zdecydować się go dodać, żeby zachować ciągłość z DBZ/Kai.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Ja się zastanawiam, czy Toyotarō rysuje to na bieżąco, czy już od dawna ma gotowe, ile tam zamówili w Jumpie. Powoli rozbieżność mangi względem anime zaczyna wnerwiać. Ja mogę zrozumieć, że Toriyama wprowadza poprawki (w odniesieniu do konówek), to mi w ogóle nie przeszkadza, ale żeby kreowały się jednocześnie dwie wersje nowych wydarzeń? To już mnie zniesmacza.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nie jest to powiedziane wprost, ale przynajmniej wiadomo, że historię do niej wymyśla Toyotaro na podstawie scenariusza Toriyamy, więc można i trzeba to traktować jak zwykły (prawie że fanowski) dodatek oderwany od właściwej fabuły.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Mam coś interesującego (możliwe, że kolejny fejk). Otóż internety głoszą, że osiemnastego lipca w Tokio i 25 lipca w Osace (podobno) podczas festiwalu Jump Victory Carnival 2015 (ジャンプビクトリーカーニバル) zaprezentowano (rzekomy) bonusowy rozdział Dragon Ball Super, w którym:
Kaiō i Gokū proszą Porungę, aby odbudował planetę naszego ulubieńca. Czyli autorzy raczą nas kolejną dziurą, bo jak wiemy z anime dzięki zwycięstwu Gokū nad Paikūhanem Północny Kaiō wygrał planetę od Zachodniego Kaiō. Dodatkowo zdaje się to nie pasować do narzekania z trzeciego odcinka DBS.
Najdziwniejsze, że ów komiks wydaje się być legitny, a nawet legitymacyjny, mimo że brak jakiegokolwiek szumu w internetach jest podejrzany. Pytanie, czy Toyotarō sam to uknuł, czy to za zielonym światłem Toriyamy.
Dodatkowo wyczytałem, że w zeszłym roku z tej okazji opublikowali rozdział Naho Ōishi, w którym
Trunks z przyszłości przybywa do teraźniejszości, aby poinformować o zabiciu Cella; trafia do Orange High School na lekcję wuefu, podczas której gra z Gohanem w baseballa.
PS: na zdjątkach widać znów tę brzydką rękę od fejków z Tights, więc póki Kanzenshuu i inne fora milczą, nie brałbym tego za prawdę objawioną.
PPS: prawdopodobne pierwsze źródło.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ciekawe, wygląda prawdziwie. Pal licho Paikuhana, bo to był filler, ale w BoG też jest mowa o tej planecie i nie padają tam żadne konkrety, więc może coś jest na rzeczy. Już podczas premiery filmu było niezłe zamieszanie w tej sprawie (standardowo, że Toriyama zapomniał o Cellu itd.).
Tak, tak, ale to chyba jakiś ich koleś, w sensie, że Żabojad, z tego twittera. Filler-sriler, proszę i ty mi tu nie zaczynaj z kanonem, bo jak to słyszę, to mi się śmiać chce. Umówmy się, że o ile w seriach typu Naruto fillery to jakaś śmiechu wart parodia, tak w Dragon Ballu jest to w dużej mierze całkiem zgrabnie napisana historia, nierzadko dyrygowana przez Toriyamę. Wszak cały panteon wykreowany w tym czasie w serialu wrósł się już tak dobrze w Smocze Kule, że nawet w DBS trzymają się tej wersji.
Mimo iż to niepozbieranie i ciapowatość, którą nas Toriyama raczy na każdym kroku trochę zbijają z pantałyku, to nie sposób się tu wściekać na naszego mistrza, który do swego chleba powszedniego ma jak najbardziej zdrowe podejście.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nie sądzę, żeby Toriyama znał te fillery (anime w całości zapewne nigdy nie obejrzał), dlatego nie można wymagać, żeby uwzględniał je podczas tworzenia fabuły. Podobna historia z Dragon Ball Minus.