[ Klan Tokugawa ] Wiek: 34 Dni na forum: 6.024 Plusy: 27 Posty: 5.292 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
Amerykanie szykują live action OP w formie serialu:
http://www.saiyanisland.com/2017/07/one-piec ... announced/Ideology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Wielkich oczekiwan nie mam, bo Netflix nie umie w adaptacje. Mówia to po drugim sezonie Wieśka oraz po Death Note nie wiem jak z Cowboyem Bepop, ale też chyba ludzie narzekali.Ideology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
[ Klan Tokugawa ] Wiek: 34 Dni na forum: 6.024 Plusy: 27 Posty: 5.292 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
Po trailerze aż tak tragicznie nie wygląda.Ideology evo:
Z takim budżetem to to będzie albo totalna, największa w historii netfliksa klapa, albo ludzie to faktycznie kupią i będzie miało tyle sezonów, co Supernatural. Nic po środku nie przewiduję.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Jestem po całym sezonie. Adaptacja nawet mi się podobała, choć nie ocenilbym jej tak wysoko jak jest to powszechnie uznawane "genialna", "wspaniała". Ciekawie skrócona fabuła, w taki sposób, że nie odbiera sensu, nie zmienia znacznie odczuć co do decyzji bohaterow. Dobra ścieżka dźwiękowa (walka Luffy Arlong, przedstawienie postaci Michawcka).
Mam mieszane uczucia co do aktorów - niektórzy naturalnie zagrali swoje role, u innych widać było sztuczność. Na plus Luffy, Garp, Coby, Klaun Bogy, Usop (szkoda że ucięli mu ze sceny walki z ryboludem jego przemyślenia, o tym że jako wielki wojownik morz, powinien walczyć).
Akurat od około miesiąca od nowa oglądałam One Piece. Pewnie gdybym tego nie zrobił, serial jeszcze bardziej by mi się spodobał, a tak to wiedziałem co się stanie mniej więcej.
Serial dobrze się przyjął, więc pewnie będzie drugi sezon.