Bardzo dobry odcinek, Vegetą w końcu pokazał na co go stac, fakt faktem przegrał to starcie ale lepiej mu szło z Jirenem na niż Goku SSB ×20 kaioken.
Freeza jak zwykle się bawi z Dyspo , myślę że po wkroczeniu na poziom Gold Frezza nie powinien mieć z nim problemu .
Gohan i C17 raczej nie dadzą rady Toppo , w końcu Toppo jest nr 2 w 11 uniwersum chyba ze Frezza upora się z Dyspo i pomoże im w walce,.
nie wiem [ ort! ] czy było to gdzieś poruszane ale dzis podczas oglądania 122 odc DBS przyszła mi do głowy myśl a mianowicie pewną nieścisłość zauważyłem pomiędzy Kaioshinsmi a bogami zniszczenia. W czasie walki z Zamasu kiedy ten wyeliminował poszczególnych kaioshinow wtedy umarli tez bogowie zniszczenia. W innym miejscu bylo powiedziane że kiedy bóg zniszczenia umiera wtedy jego anioł opiekun przechodzi w stan letargu lub snu i staje się nieaktywny że się tak wypowiem, a tym czasem na Turnieju Mocy kiedy Zenusie wymazują poszczególne wszechswiaty ci aniołowie są aktywni i spokojnie czekają na obrót spraw.
(... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał...)
z listu św, Pawła Apostoła do Polonian