To co mnie najbardziej wkurzało to liniowość i popadanie w schematyzm. Ot jest jakiś nowy robot i trzeba go zniszczyć, na początku jest ciężko a później się jakoś udaje.
Fabuła czasami przypomina wenezuelskie telenowele
kompozytorem większości utworów w Daimosie jest ten sam Shunsuke Kikuchi
Wszystkich chyba, pomijając piosenki. Od razu słychać, gdy się włączy.
Odświeżam link do Tosho Daimos Soundtrack, tym razem na mega:
https://mega.nz/#F!csBGlKCI!5HKfJOEukuZ0n3w92OJDQw
Ostatnim razem zapomniałem wspomnieć, że kompozytorem większości utworów w Daimosie jest ten sam Shunsuke Kikuchi, który stworzył music do DB i DBZ.
Własnie, co do tych piosenek to nigdzie nie mogę znaleźć ich dłuższych wersji w dobrej jakości. Jak ktoś ma to niech poratuje
W ostateczności z YT zgram...
心の握手をさあ君も(『闘将ダイモス』の挿入歌)
二人の祈り(『闘将ダイモス』の挿入歌)
ぼくらのダイモス(『闘将ダイモス』の挿入歌)
おれは生きている(『闘将ダイモス』の挿入歌)
愛の神話(『闘将ダイモス』の挿入歌)
Nie no panie, teraz to mnie zaskoczyłeś, pierwsze słyszę. Ale w sumie to raczej nic dziwnego, skoro nawet na japońskiej wiki tego nie było, aż do tej pory. A ja jakoś specjalnie nie szukałem. Ciekawa sprawa z tymi piosenkami, znalazłem na YouTube kanał SEPIA DIGITAL, gdzie można ich odsłuchać. To chyba jakaś japońska rzecz, że wydają albumy z piosenkami, które nie pojawiają się w anime? Bo kojarzę, że w DB też były takie albumy.
Co do dłuższych wersji piosenek z openingu i endingu, to znalazłem ten album w mp3 320kbps:
ささきいさお / かおりくみこ / 大倉正丈 – 闘将ダイモス
Jednakże jeśli masz FLACi to chętnie przygarnę.
PS. Teraz zauważyłem, że już wcześniej wkleiłeś te wszystkie piosenki w starszym poście, ale nawet nie zwróciłem na nie uwagi