Forum Dragon Ball Nao

» Jakim programem przeglądacie komiksy?

Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.419
Plusy: 10
Tak jak w temacie.

Ciekawi mnie jakie program jest najlepszy i który ma największą popularność. Ja sobie dzisiaj zainstalowałem Manga Reader i muszę przyznać, że prezentuje się nadzwyczaj ładnie i fajnie. Dawniej używałem PicWalker, także bardzo dobry program, zajmuje trochę ponad 0,5mb, co jest jego główną zaletą.

Przy okazji chciałbym zachęcić każdego do czytania mang przez program (jeśli już trzeba to robić na komputerze) a nie przez przeglądarkę, czyli tzw. "czytanie online". Zaletami używania programu są przede wszystkim: łatwiejsze manewrowanie, szybsze wyświetlanie obrazu i czasem lepsza jakoś.

Obraz
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.282
Plusy: 1
Dobra jest przeglądarka fotografii systemu Windows pod Win7. O ile mangę/jakiekolwiek to zdjęcie jest, masz na dysku.

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.269
Plusy: 3
Ooo, to jest coś takiego jak "manga reader"? Gdzie można się z tym zapoznać?

U mnie było tak, że mangi bieżące zawsze sobie ściągałam na dysk i przeglądałam w przeglądarce (bodaj Irfanie, bo pełen ekran to jest to) albo normalnej windowsowej przeglądarce zdjęć. Później niestety kupiłam monitor bardziej szerszy niż wysoki, i już się literki zrobiły za małe na moje oczy, gdyby chcieć całą stronę włączyć. A później przestali zamieszczać rozdziały do ściągnięcia, więc trzeba było czytać z netu.

Czytanie mangi na komputerze jest generalnie do kitu - właśnie dlatego, że nie da się ustawić całej strony, a na stronę komiksową i jej kompozycję ja przynajmniej patrzę całościowo...

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.419
Plusy: 10

Obraz
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Irfana używam i mi się podoba.

Sprawdziłem właśnie tego całego MangaReader, ale to jest do kitu. On chyba zwykłych katalogów nie potrafi przeglądać, jedynie spakowane. A otwieranie tych spakowanych plików trwa strasznie długo (np. 100 rozdziałów w jednym pliku - nie doczekałem się). Dobre jest to, że wyświetla dwie strony, ale czemu wcześniejsza strona jest po lewej, a nie po prawej? Przecież to poronione w przypadku mang, a możliwości zmiany tego nie widziałem.

On-line nie lubię czytać, bo właśnie wtedy przeważnie strony nie mieszczą się na ekranie, a takiego przewijania bardzo nie lubię.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Forum DB Nao » » » Jakim programem przeglądacie komiksy?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump