1. Co sądzisz o TTIP?
2. Gdzie wolałbyś mieszkać, w ZEA czy Szwecji?
3. Wolisz mangę czy anime?
4. Jakie używki tolerujesz (w sensie możesz brać xD), a jakie nie?
5. Jaki jest twój ulubiony bokser?
2. W Emiratach, zdecydowanie. Tylko szkoda że tak tam gorąco.
3. Ostatnio mangę.
4. Alkohol mi wystarczy. Ale ostatnio to już nawet mi się pić nie chce.
5. Gołota. Dodałbym też resztę Polaków, ale to młoty, kryminaliści i prostaki.
Hayato napisał(a):
1. W to że istnieje to wierzę. Ale nie wierzę w to, że to co nam dają w sklepach pod tym szyldem naprawdę jest zdrowe.
01.Czy wierzysz w zdrowa/ekologiczna zywnosc?
02.Czy uwazasz, ze Panstwa Osi mialy szanse wygrac II Wojne Swiatowa?
03.Wolisz waskie czy szerokie otoczki sutkowe?
04.Na ktory ze swoich atutow bedziesz stawiac ubiegajac sie o nowa prace?
05.Zolw wodny czy ladowy?
2. Zależy jak na to spojrzeć. Jeżeli myslimy o tym, czy Niemcy i Japonia robiły co robiły, a mogłyby uniknąć kilku porażek i nieprzemyślanych ruchów to nie. Jednak gdyby wszystko od podstaw rozpoczęli inaczej to byłaby na to szansa. Przede wszystkim nie trzeba było atakować Japończykom Ameryki.
3. Szersze, ale w gruncie rzeczy to bez znaczenia.
4. Na to, że nie pytam co i po co robię, tylko robię. No i też na to, że zgadzam się na wydłużanie dnia pracy.
5. Nigdy żadnego żółwia nie miałem, więc strzelę, że wodny, bo w warunkach dmowych to chyba fajniej wygląda.
Byczusia napisał(a):
1. Tak wypadłem z tematu piosenkarek, że nawet nie wiem kto teraz śpiewa, więc tym bardziej nie wiem jak wyglądają.
1. Najseksowniejsza piosenkarka wg Ciebie?
2. Umiesz sklejać modele?
3. Jak długo na ogół się myjesz?
4.Jesteś za przywróceniem obowiązkowej służby wojskowej?
5. Najgłupszy film wg. CIebie to...
2. Nie robię takich rzeczy, ale myślę, że jako tako bym sobie poradził.
3. Tak dlugo jak trzeba.
4. W pewnhm wymiarze tak. Dawne 2 lata służby to za dużo, ale 3-4 miesiące by się każdemu przydały. Może 6.
5. Nie wiem czy najgłupszy, ale na pewno najbardziej znienawidzonym i takim, w którym widzę ogromną ujemną wartość dydaktyczną jest EuroTrip.
Malik-al-Mulk Cwel napisał(a):
1. Wczoraj.
1. O ile w ogóle, kiedy ostatnio ścierałeś kurze?
2. Perła czy Żywiec?
4. Gdybyś mógł wybrać pięć dowolnych języków, które chcesz pojąć od zaraz, jakie byś wybrał?
5. Czy Duda goli uda?
2. Żywiec, bo Perła za mocno wali chmielem.
3. Arabski, Chiński, Hiszpański, Francuski, Rosyjski.
Hayato napisał(a):
1. Ekonomicznie do tego czasu już by się rozleciał, ale nie potrafię przewidzieć co by nastało po tym okresie. Pewne jest to, że pewnych ludzi już by nie było, w tym Polaków.
01.Jak wg Ciebie wygladal by teraz swiat gdyby Niemcy i Japonia wygraly II Wojne Swiatowa?
02.Ile wg Ciebie powinna wynosic minimalna pensja?
03.Co wg Ciebie odroznia partyzantow od terrorystow?
04.Czy uwazasz, ze jeki partnerki/partnera podczas seksu sa podniecajace?
05.Za co szanujesz swoich rodzicow?
2. Pytanie zdaje się sugeruje, że jakaś pensja minimalna ustalona odgórnie powinna funkcjonować. Nie powinna istnieć w ogóle, bo jest przyczyną bezrobocia wśród najsłabiej wykwalifikowanej grupy ludzi, a jej sukcesywne podnoszenie wypycha na margines kolejnych ludzi. Abstrahując od tego, że idea płacy minimalnej sama w sobie jest zła, Polska jest zbyt biedna i zbyt zdegradowana by sobie na coś takiego pozwolić. Inną ważną ciekawostką jest z kolei to, że Polacy są biedni nie dlatego, że mało zarabiają, tylko dlatego że drogo kupują. Podnoszenie płacy minimalnej ciągnie za sobą wzrost cen, wpływa ujemnie na konsumpcję, ta z kolei na produkcję, a na końcu cierpi na tym statystyka zatrudnienia. Płaca minimalna, jako metoda stymulacji gospodarki jest kontrskuteczna.
3. Partyzant wystpęuje w imię sprawy mającej uzasadnione prawo bytu, a przy tym zachowuje większą godność w starciu z ludnością postronną, terrorysta walczy o sprawę, którą a priori uznał za konieczną do realizacji, która na ogół jest zwyczajnie szkodliwa. Obie grupy działają poza prawem, ale partyzanci są tymi, którzy jako taką swoją osobowość prawną mieli i mają moralne prawo ją odzyskać. Terroryści to zwykli burzyciele porządku, któzy powinni być rozstrzeliwani.
4. Tak.
5. Za to, że mnie nie sprzedali Cyganom, kiedy była ku temu okazja.
1. Czy czujesz się dotknięty atakiem na redakcję Charlie Hebdo? Jeśli tak, to wyjaśnij swoje stanowisko.
2. Na jakim wydarzeniu kulturowym ostatnio byłeś?
3. Którego z włodarzy PRL uważasz za najlepszego z punktu widzenia polskich interesów?
4. Jaki masz stosunek do płk Kuklińskiego?
5. Opisz model ekonomiczny, którego zaprowadzenia sobie życzysz.