Forum Dragon Ball Nao

» Poświęcenia ocena: 7,00 (głosy: 3)110

Największe poświęcenie

Największe poświęcenie
Songo w walce z Radimem 3,03% 1 3,03%
Kaoz w walce z Nappą 6,06% 2 6,06%
Piccolo ratujący Gohana przed atakiem Nappy 33,33% 11 33,33%
Piccolo w Freeza sadze 0,00% 0 0,00%
Songo przenosząc Komórczaka na planete Kaio 18,18% 6 18,18%
Vegeta w samodestrukcji z Buu 33,33% 11 33,33%
Piccolo w GT 6,06% 2 6,06%
Wszystkich głosów: 33
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.249
Plusy: 6
Kto waszym zdaniem najbardziej się poświęcił?
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.581
Plusy: 73
Piccolo w Freeza sadze
Czy ja o czymś nie wiem?

Zagłosowałem na Piccolo ratującego Gohana.
Nie myślał zbytnio nad tym, nie zastanawiał się, że kiedy on zginie, znikną Smocze Kule i może nigdy go nie ożywią. Oddał życie w obronie nieudolnego ucznia, którego pokochał jak syna ;]

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Thorik Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Kaeshi ]
Thorik
Dni na forum: 6.157
Plusy: 1
Ja także zagłosowałem na Piccolo i Gohana. Uważam, że było to najbardziej bezinteresowne poświęcenie ze wszystkich. Poza tym, wtedy Piccolo wydawał się jeszcze "zły". Wszyscy go podejrzewali i słuchali się tylko dla tego iż był silniejszy. Nie ufali mu do końca i węszyli spisek. Poświęcenie odkrywające jego prawdziwą dusze, naprawdę świetne.

Obraz
„(..) czytanie książek i oprawianie ich to całe dwa, i to ogromne, okresy rozwoju. Z początku pomalutku uczy się człowiek czytać. Oczywiście nauka ta trwa wieki. Książkę rwie, szapie, brudzi, nie traktuje jej poważnie. Oprawa zaś świadczy o szacunku do książki, świadczy o tym, że człowiek nie tylko lubi ją czytać, lecz że traktuje ją poważnie.” Dostojewski Fiodor
Gangez Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Tokugawa ]
Gangez
Dni na forum: 6.131
Plusy: 17
Naturalnie Piccolo ratujący gohana.

A co do vegety i samozniszczenie to mi sie wydaje że to był przymus dumy vegety. drugiej porażki by nie zniósł a samozniszczenie było dobrym wyjściem bo nie musiałby sie wstydzic porażki a tak odszedl z chwałą i podziwem

szczecin
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.685
Plusy: 10
Nie myślał zbytnio nad tym, nie zastanawiał się, że kiedy on zginie, znikną Smocze Kule i może nigdy go nie ożywią. Oddał życie w obronie nieudolnego ucznia, którego pokochał jak syna ;]
Vegeta też miał już nie zostać wskrzeszony, co więcej miał przestać istnieć jako on sam.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.581
Plusy: 73
ジョーワイダー napisał(a):
Vegeta też miał już nie zostać wskrzeszony, co więcej miał przestać istnieć jako on sam.
Vegeta ._.
Zabił się, bo uległ Babidiemu, to przez niego pojawił się Buu, więc chciał to odkupić przyjaciołom.
Ale, jak za każdym razem, nie wyszło mu, nici z takiego poświęcenia...

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Naowicz napisał(a):
Zabił się, bo uległ Babidiemu, to przez niego pojawił się Buu, więc chciał to odkupić przyjaciołom.
Ale, jak za każdym razem, nie wyszło mu, nici z takiego poświęcenia...
Ale bzdury opowiadasz. Odkupić chciał, lecz do tego było potrzebne (wg niego) jego poświęcenie, a spodziewał się, że po nim już do rodziny nie wróci. A, że nie wyszło to nie jest chłopaka wina, że całe życie starań o znalezienie się na liście potworów i kryminalistów nie przyniosło efektów.

Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Son Mati Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Kaeshi ]
Son Mati
Dni na forum: 6.174
Plusy: 1
Vegeta w Buu sadze!! To było pierwsze jakie widziałem i zdecydowanie najpiękniejsze. Najpierw walka na śmierć i życie z Buu, którą przegrał, póxniej Vegeta przytulił Trunksa okazując mu uczucia i oddal życie próbując zniszczyć demona, który mógłby zniszczyć planetę. To było SUGOOOOI!!!
Dumny wojownik, książę bezlitosnych Saiyan, oddaje życie za rodzinę i przyjaciół, chciał też dokupić winy i pokazać że może walczyć dla innych.
Ale nic mu z tego nie przyszło, oddał życie na marne, ale pokazał że jest WIELKI

"Najpiękniejszy uśmiech posiadają ci, którzy rzadko się uśmiechają"
burger5 Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.128
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 1
ja zagłosowałam na Sztana Serduszko który oddał życie za Gohana , to było moim zdaniem najpiękniejsze ... , ale poświęcenie Vegety też robi wrażenie
Ania Kobieta
Saiyanin
Saiyanin

Dni na forum: 7.032
Ja uważam, że Vegeta w Buu sadze.
Dla niego poświęcenie siebie było trudniejsze niż dla większości bohaterów w całej serii dlatego robi większe wrażenie.
burger5 Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.128
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 1
ale chce rówaniez zauważyć ze poświęcenie Goku w Cell saga , też było niezłe , zwłaszcza dlatego że gdy zginął , nie chciał już wracać do życia bo uważał że ziemianie mają właśnie przez niego kłopoty ...
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.249
Plusy: 6
Aha się wypowiem teraz ja w tym temacie. Dla mnie to Goku przenosząc Cella na planetę Kaio. Poświęcił się dla teamu Z, dla rodziny, dla całej ziemi. Gdyby nie on to cała ziemia by zginęła wraz z mieszkańcami.
P.S. Sorry,że się nie wypowiedziałam gdy zakładałam ten temat.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.244
Plusy: 3
Dwie odpowiedzi zdecydowanie na prowadzeniu i ja sama wahałam się między nimi. Niemniej jednak wybrałam kwestię Piccolo i Gohana... Co prawda DBZ oglądałam bardzo dawno temu (2001), więc nie pamiętam wszystkiego ze szczegółami, jednak o ile po Vegecie od biedy można się było spodziewać czegoś takiego, o tyle po Piccolo chyba nie bardzo... Tym większe wrażenie to robiło. I, podobnie jak przedmówcy, uważam, że do czasu sagi Buu wszyscy się już zdążyli przyzwyczaić do używania Kul celem wskrzeszania ludzi - a na początku DBZ wszystko było jeszcze bardzo świeże...

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

MaGnum Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
MaGnum
Dni na forum: 5.667
Oczywiście poświęcenie Vegety w walce z Buu. Piękna scena.

http://www.youtube.com/user/magnumSSJ
http://www.youtube.com/watch?v=rogvlB2SP4k
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.142
Plusy: 15
Poświęcenie Vegety w sadze Buu. Scena zapada głęboko w pamięć. Wojownik,który całe życie walczył tylko dla siebie,poraz pierwszy walczył dla innych,poświęcając własne życie,co z resztą podkreślił Piccolo w rozmowie z Kuririnem.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Imoshi Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 5.355
Shounen napisał(a):
Piccolo w Freeza sadze
Czy ja o czymś nie wiem?
Owszem xd
Pewnie chodzi o Piccola, który osłonił resztę przed atakiem Freezera (po użyciu przez Goku Genki Damy, przebił go na wylot)

Osobiście wybieram.. wybieram Vegetę w Buu sadze. (tak, wiem, że jestem oryginalny) Poświęcenie Piccola jak dla mnie nie miało sensu. Mógł przecież odepchnąć Gohana a sam zrobić unik, A Vegeta.. cóż nie miał wyboru. Gdyby tego nie zrobił, Fat Buu zapewne pokonałby jego, Trunksa, Gotena, Piccola i Kuririna, co sprawiłoby, że Buu saga zmieniłaby się.
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.244
Plusy: 3
Imoshi napisał(a):
Poświęcenie Piccola jak dla mnie nie miało sensu. Mógł przecież odepchnąć Gohana a sam zrobić unik,
Z tym się nie zgadzam. Anime to anime, więc wygląda, jak wygląda, ale dla mnie oczywiste jest, że w tamtym momencie Piccolo nie miał czasu na jakąkolwiek inną interwencję. Łatwo mówić coś takiego, jeśli ma się wrażenie, że te ich akcje trwają duuużo czasu - bo tak przecież wygląda na ekranie - ale pomyślmy, że w prawdziwej walce rozchodzi się o ułamki sekund.

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
No, Clio ma rację. Goku mógłby się też z Cellem przenieść na planetę Kaio, tam chwycić Kaio i zwierzaki i wrócić na Ziemię. Lol^2.

Brayla Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Brayla
Dni na forum: 5.608
Ja uważam że największe poświęcenie to jak Goku przeniósł Cell'a na planetę Kaio. Ale szczerze - nie doszłoby do tego, gdyby Gohan zniszczył Cell'a wtedy gdy Goku mu kazał, nie byłoby tej tragedii, przez którą musieli cierpieć inni po stracie Goku. W sumie to mógł go tam teleportować i wrócić, ale tego się już nie zmieni.

True Saiyans fight alone
Kreon Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kreon
Dni na forum: 5.284
Ja zagłosowałem na poświęcenie się Piccolo, gdy ratował Gohana. Była to scena, którą po latach najbardziej wryła mi się w pamięć i zawsze dla mnie była najbardziej przejmującą i wzruszającą sceną w całym Dragon Ball, aż łezka w oku się zakręciła (i to nie jedna), gdy to po raz pierwszy oglądałem. Do tego tak jak Gohan polubiłam Piccolo już na samym początku DBZ, gdy pomagał Goku walczyć z Raditzem i gdy szkolił Gohana.

Forum DB Nao » » » Poświęcenia
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump