Siema
daj zdjecie
olejna maturzystka na forum masz potem jakieś plany?? Studia?? Praca??
Kolejna maturzystka na forum
Studia jak najbardziej Zamierzam składać na filologie fińską na UW, ale wszystko zależy niestety od wyników matury
Kiedyś wszystko było prostsze - egzamin wstępny i tyle, a nie jakaś głupia matura. Gdybym miała iść na studia na podstawie swoich wyników matur, to bym wylądowała hmm... na jakiejś fizyce pewnie. Tam nigdy nie było chętnych. Dóóóóóóóóóóóóół.
Tegoroczna matura to jakaś porażka była, nie wiem co za kretyni układali te testy.
Na UW jest tylko 20 miejsc na fińską
Liczę na to, że nie będzie chętnych i się jakoś wcisnę.
Mają wejść kolejne reformy i szczerze współczuję przyszłym maturzystom, to jest chore co oni robią
Nowe reformy?? Jakie?? Nie słyszałam. Wiem tylko o matmie, ktora na szczęście mnie ominęla
Z tego co słyszałam za klika lat ma być tak że uczeń zdaje trzy przedmioty obowiązkowo, przynajmniej na poziomie podstawowym (polski, wybrany język i matematyka) a każdy inny przedmiot już na poziomie rozszerzonym. Wyobraźcie sobie osobę zdającą na medycynę. 6 przedmiotów w tym aż trzy na rozszerzeniu? Szczerze współczuję.
Z tego co słyszałam za klika lat ma być tak że uczeń zdaje trzy przedmioty obowiązkowo, przynajmniej na poziomie podstawowym (polski, wybrany język i matematyka) a każdy inny przedmiot już na poziomie rozszerzonym. Wyobraźcie sobie osobę zdającą na medycynę. 6 przedmiotów w tym aż trzy na rozszerzeniu? Szczerze współczuję.
Czemu tak mało Lacrimosy masz na last.fm?