Forum Dragon Ball Nao

» DB Daima odcinek 10, 13.12.2024

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.434
Plusy: 73
Komentarze do dziesiątego odcinka Dragon Ball Daima emitowanego 13.12.2024 o godzinie 15:40 naszego czasu w Fuji TV.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.848
Plusy: 1
Znów kombinują z lore za bardzo, najpierw zmienili pochodzenie Buu a teraz degradują rolę Zeno.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.012
Plusy: 9
Ciekawe toto, bym rzekł, że drugi najlepszy odcinek jak dotąd, a może i pierwszy?

Dialog między Vegetą, Hibisem i Bulmą bezcenny

@JamnikLele, narzekałeś na niedostateczne korzystanie z Nyoi-bō, co powiesz na fakt, że Gokū nie wyteleportował Pansy z samolotu/pasczy Krakena? Przecież emitujący ki Nahare znajdował się wpobliżu…

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Widać że Toriyama to pisał, szczególnie gdy padł tekst o cyckach
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.506
Tak mnie zastanawia czy po powrocie mangi Dragon Ball Super, wrócimy do świata demonów, który teraz w Daime zostanie rozbudowany, tak jak w dzisiejszym odcinku o jakiegoś ojca Zeno i inne sprawy... Bo w przyszłości będę musieli wykorzystać jakoś Uuba, a jeśli te dwa Majiny będą słabe, to może ktoś wpadnie na pomysł po obserwacji (tak jak teraz to robi Goma), że warto porwać takiego Uuba albo coś w tym stylu?

Plus jak myślicie, Neva to ojciec Piccolo, ale pod innym imieniem, który się ukrywa z tym z jakiegoś powodu?

bardyt.pl
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.012
Plusy: 9
bardyt napisał(a):
Plus jak myślicie, Neva to ojciec Piccolo, ale pod innym imieniem, który się ukrywa z tym z jakiegoś powodu?
Jeżeli byłby to Katattsu, to faktycznie ciekawe by to było.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.434
Plusy: 73
Nameczanie chyba nie są tacy długowieczni? Gdyby to miał być jego ojciec, to trochę mi się nie klei chronologia, no ale przyznam, że nie zastanawiałem się nad tym jakoś szczególnie, bo za dużo tych informacji

Ciekawe, co dalej z Kuu. Może zajmie się masową produkcją Uprawniaków i rozkręci interes.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Mówił że lubi śpiewać więc podejrzewam pójście w przemysł muzyczny
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 5.681
Plusy: 7
Shounen napisał(a):
Nameczanie chyba nie są tacy długowieczni?
Tutaj jego życie jest sztucznie przedłużane przez Gomę, więc wciąż istnieje niewielka szansa. Ale raczej wątpię, aby Neva to był Katatts, może jakiś odległy przodek z jego rodu. Neva przez tysiąclecia pozostawał w Królestwie Demonów, a Katatts żył na planecie Namek. Z niej wysłał na Ziemię swojego syna, który potem rozdzielił się na Piccolo Daimao i Wszechmogącego. Oczywiście to wszystko może się jeszcze zmienić, ale martwi mnie chronologia w tej serii.

Grupa Mirai
JamnikLele
Wojownik
Wojownik

Dni na forum: 888
vegeta391 napisał(a):
Dialog między Vegetą, Hibisem i Bulmą bezcenny
Poniżanie/zawstydzanie poważnych/sztywnych postaci w celach komediowych chyba nigdy nie bylo śmieszne. Żałosne owszem.

vegeta391 napisał(a):
@JamnikLele, narzekałeś na niedostateczne korzystanie z Nyoi-bō, co powiesz na fakt, że Gokū nie wyteleportował Pansy z samolotu/pasczy Krakena? Przecież emitujący ki Nahare znajdował się wpobliżu…
Nie wiem. Nie przyglądałem się. Może miał zajętą rękę, czy coś... albo lubi patrzeć, jak dziecko cierpi... Albo jedno i drugie xD.

Forum DB Nao » » » DB Daima odcinek 10, 13.12.2024
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump