Tam to chyba co trzeci jest bardzo otyły. Ogólnie mogę podzielić dwie grupy otyłych. Pierwsza na taką, która jest otyła z własnego niewłaściwego trybu życia - ciągle odwiedzająca różne McDonaldy, czy coś w tym stylu i "żrąca" hamburgery i inne paskudztwa.
  Tam to chyba co trzeci jest bardzo otyły. Ogólnie mogę podzielić dwie grupy otyłych. Pierwsza na taką, która jest otyła z własnego niewłaściwego trybu życia - ciągle odwiedzająca różne McDonaldy, czy coś w tym stylu i "żrąca" hamburgery i inne paskudztwa.

Możecie mnie zlinczować, ale wypowiem się tak: Moim zdaniem nawet 85-90% ludzi otyłych jest otyłymi z własnej winy.
Ostatnio przeszła moda na osoby "suche jak szczapy", ubrania produkuje się w większych rozmiarach, nawet lalce Barbie nadano bardziej "realne" kształty. A akcje typu "odżywiaj się zdrowo" "dbaj o kondycję" poszły w niepamięć...

I dobrze. Chociaż nie należy popadać w kolejną skrajność i amerykanizować się.

Możecie mnie zlinczować, ale wypowiem się tak: Moim zdaniem nawet 85-90% ludzi otyłych jest otyłymi z własnej winy.

. mimo tego wszystkiego ważę 68 kg przy 180 cm wzrostu, a wyglądam jak paździeż. Nie wiem, czy mam taką przemianę materii, a może składa się na to, iż uprawiam wiele sportów. A może mam żołądek rozciągliwy jak saija-jinowie ?
 . mimo tego wszystkiego ważę 68 kg przy 180 cm wzrostu, a wyglądam jak paździeż. Nie wiem, czy mam taką przemianę materii, a może składa się na to, iż uprawiam wiele sportów. A może mam żołądek rozciągliwy jak saija-jinowie ?  

), a mimo to waze 65 kg przy 183 cm. Heh.. jak otylosc jest choroba to niedowaga z pewnoscia tez. Moze co do drugiego pojecia to nalezy takze osobny temat stworzyc.
 ), a mimo to waze 65 kg przy 183 cm. Heh.. jak otylosc jest choroba to niedowaga z pewnoscia tez. Moze co do drugiego pojecia to nalezy takze osobny temat stworzyc.

Taka różnica - otyłość jest chorobą , palenie -nie

...a wcale nie jem w domu tak malo !! Moge nawet stwierdzic, ze jem duzo...
...a wcale nie jem w domu tak malo !! Moge nawet stwierdzic, ze jem duzo...

!!!
!!! 

Inaczej jest z ludźmi chorymi, którzy biora np. sterydy, po których się wręcz puchnie, no ale cóż się poradzi. Tak działają silne środki przeciwzapalne
 Inaczej jest z ludźmi chorymi, którzy biora np. sterydy, po których się wręcz puchnie, no ale cóż się poradzi. Tak działają silne środki przeciwzapalne  Żeby zaś nie bronić ludzi, kórzy z własnej woli wyglądają jak wyglądają, czyli grubasów, którzy mimo iż widzą że to ciągłe jedzenie im szkodzi, ciągle grubną (tak jest w USA) powiem, że to już jest ich wina. Można mieć tendencje do przybierania na wadzę, ale można to kontrolować, a nie jeść i jeść
 Żeby zaś nie bronić ludzi, kórzy z własnej woli wyglądają jak wyglądają, czyli grubasów, którzy mimo iż widzą że to ciągłe jedzenie im szkodzi, ciągle grubną (tak jest w USA) powiem, że to już jest ich wina. Można mieć tendencje do przybierania na wadzę, ale można to kontrolować, a nie jeść i jeść  

heh jesli chodzi o otylosc to czasem chce za wszelka cene troche przytyc...bo wydaje mi sie, ze jestem za chudzy...Mam jakies mniej, wiecej 170cm. wzrostu i waze nie cale 60 kg...Lecz nawet jak sie obrzeram jak przyslowiowa "swinia" to i tka nic z tego......a wcale nie jem w domu tak malo !! Moge nawet stwierdzic, ze jem duzo...
 Sporo zależy od metabolizmu i genetyki człowieka. Możesz jeść tłusto ale efekt może być inny niż zamierzany poza tym z opisu wynikam, że uprawiasz Parkour sam trenowałem ten sport jakiś czas teraz sporadycznie, więc uważam że wagę masz idealną jeśli chodzi o ten sport
  Sporo zależy od metabolizmu i genetyki człowieka. Możesz jeść tłusto ale efekt może być inny niż zamierzany poza tym z opisu wynikam, że uprawiasz Parkour sam trenowałem ten sport jakiś czas teraz sporadycznie, więc uważam że wagę masz idealną jeśli chodzi o ten sport   z czasem przytyj na razie dalej trenuj Parkour.
  z czasem przytyj na razie dalej trenuj Parkour. 

heh jesli chodzi o otylosc to czasem chce za wszelka cene troche przytyc...bo wydaje mi sie, ze jestem za chudzy...Mam jakies mniej, wiecej 170cm. wzrostu i waze nie cale 60 kg...Lecz nawet jak sie obrzeram jak przyslowiowa "swinia" to i tka nic z tego......a wcale nie jem w domu tak malo !! Moge nawet stwierdzic, ze jem duzo...

8 kg straciłam w ciągu 2 lat!
Otyłość jest coraz poważniejszym problemem- Polska niedługo przegoni w tym Amerykę.

Dla osób dorosłych wartości wskaźnika BMI w granicach 20 - 25 oznaczają prawidłową masę ciała w stosunku do wzrostu, 25-30 - nadwagę a wartości powyżej 30 to już otyłość.
 Nie wiem czy można to tak nazwać jeśli ktoś ma mięśnie a nie tłuszcz... Dodam że ważę 108kg przy 187cm wzrostu. Mój wskaźnik BMI to 31.
 Nie wiem czy można to tak nazwać jeśli ktoś ma mięśnie a nie tłuszcz... Dodam że ważę 108kg przy 187cm wzrostu. Mój wskaźnik BMI to 31.