Forum Dragon Ball Nao

» Dragon Ball Genki Damamatsuri zbawi Dragon Balla?

Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 2.121
Plusy: 1
Zapowiedziano, że w Japonii odbędzie się zupełnie nowe wydarzenie o nazwie Dragon Ball GENKIDAMATSURI.

Jest to o tyle wyjątkowy event ponieważ
- Ma być panel w którym gościem będą Akio Iyoku oraz Masako Nozawa
- Pojawić ma się Hironobu Kageyama
- Mają być zapowiedziane dwa ogromne nowe projekty związane z Dragon Ballem
- Ma być ogłoszona nowa Dragon Ballowa gra
- Ostatnio oficjalny profil na X Dragon Ball Super zmienił nazwę na Dragon Ball anime info

Więc w związku z powyższym jest dużo hypu, oczekiwań i jeszcze większe pole do rozczarowania
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.434
Plusy: 27
Jeśli ma być Nozawa, to obstawiam, albo nowy film, albo kontynuacje DB Super (anime), a gierka to pewnie Xeno 3.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.285
Plusy: 10
Oby nie był to remake (reboot) pierwszej serii i oby nie skończyło się jak ostatnio przy czymś podobnym (Jump Festa???), gdzie w sumie niczego nowego nie zapowiedzieli.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.707
Plusy: 73
Pewnie to, na co wszyscy czekają, czyli kontynuacja Dragon Ball Daima

Regulamin Forum | Cytaty z anime | MAL · IG | Twitter · YT
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 2.121
Plusy: 1
Shounen napisał(a):
Pewnie to, na co wszyscy czekają, czyli kontynuacja Dragon Ball Daima
Podziękuję za kontynuację akurat tej serii
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Alkis, znając ciebie, czekasz pewnie na promocyjne animu Diversów
Ja bym się na Daimę nie obraził, ale to była raczej jednorazówka; zakładam, że daliby radę jeszcze coś wymyślić, ale czy miałoby to ręce i nogi, inna kwestia.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.160
vegeta391 napisał(a):
Ja bym się na Daimę nie obraził, ale to była raczej jednorazówka; zakładam, że daliby radę jeszcze coś wymyślić, ale czy miałoby to ręce i nogi, inna kwestia.
Kolejna seria mojego ulubionego animu o chodzeniu z miejsca na miejsce?! Biorę w ciemno.

Remake pierwszej serii Dragon Ball? Brzmi całkiem dobrze, bo nienajgorszą fabułę już mamy. Wystarczy uwspółcześnić animację. A nie... bo to Toei ma robić...? To może lepiej nie xD. Przecież w sumie po prostu zrobiliby Dragon Ball Kai (ale nie Z), czyli przetasowali taśmę, nieco wycięli i odgrzewany koteretto gotowy.

Hinorobu Kayegama ma się pojawić? On już z animacją Dragon Ball chyba ma niewiele wspólnego...? Więc pewnie jakaś powtarzalna gierka. Najlepiej taka jakaś nudna, mało czytelna i mało angażująca, jak np. Gejkishin Skwadrat.

Ale opening do Sonic X jest sztosik.

A już tak całkiem z dupy - na pewno ogłoszona zostanie adaptacja anime Dragon Ball Multiverse oraz Dragon Ball AF autorstwa Toyotaro, żeby każdy fan mógł sobie wybrać własny kanon.

A co myślicie o grze wyscigowej a'la Mario Kart lub Crash Team Racing, ale w realiach Dragon Ball, np. "Super Dragon Ball Z Racing Burst Limit: Oddajcie mojego Gohana!!!"? Ja już zakładam internetową petycję do Bandai Namco.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
JamnikLele napisał(a):
On już z animacją Dragon Ball chyba ma niewiele wspólnego...? Więc pewnie jakaś powtarzalna gierka.
No, w gierkach też go już nie słyszeliśmy od dobry 15 lat (Raging Blast 2), więc tego. Gdyby pojawił się z czymś więcej, niż tylko gościnne odpalantowanie na scenie CHA-LA HEAD-CHA-LA czy WE GOTTA POWER, byłoby naprawdę bombowo.

O tym Soniku mówisz?
JamnikLele napisał(a):
A co myślicie o grze wyscigowej a'la Mario Kart lub Crash Team Racing, ale w realiach Dragon Ball
Przyznam pomysł ciekawy, ale było już coś takiego, chyba tylko raz się tego podjęli i z jakiegoś powodu nie zabrnęli dalej niż na rodzimy rynek:
.

Nie wiem, jak się takie ścigałki w ogóle sprzedają, ale pewnie na nintendo dzieciorom się wszystko da wcisnąć.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.160
vegeta391 napisał(a):
No, w gierkach też go już nie słyszeliśmy od dobry 15 lat (Raging Blast 2), więc tego. Gdyby pojawił się z czymś więcej, niż tylko gościnne odpalantowanie na scenie CHA-LA HEAD-CHA-LA czy WE GOTTA POWER, byłoby naprawdę bombowo.
Ja słyszę go. To on jest. To Kageyama. Naprawdę to on.

vegeta391 napisał(a):
O tym Soniku mówisz?
Ano tak.

vegeta391 napisał(a):
Przyznam pomysł ciekawy, ale było już coś takiego, chyba tylko raz się tego podjęli i z jakiegoś powodu nie zabrnęli dalej niż na rodzimy rynek:
[...]

Nie wiem, jak się takie ścigałki w ogóle sprzedają, ale pewnie na nintendo dzieciorom się wszystko da wcisnąć.
Ech, a myślałem, że napisałem coś tak absurdalnego, że aż oryginalnego... xD.

Ale to jakiś szrot jest na Nokię 3310, a ja miałem na myśli coś współczesnego na Playstation 4, 5.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
JamnikLele napisał(a):
Ja słyszę go. To on jest. To Kageyama. Naprawdę to on.
O, mea culpa. Ale to się tak jakby nie liczy, bo przecież tego nawet odgrzewanym kotletem nazwać nie można, nagranie jest jota w jotę tym samym wypuszczkiem z 1989 ;P Stara piosenka i nawet nie poprosili go, by ją na nowo zaśpiewał, tylko na bezczela.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » Dragon Ball Genki Damamatsuri zbawi Dragon Balla?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump