Forum Dragon Ball Nao

» DB Daima odcinek 01, 11.10.2024

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.156
Plusy: 10
Komentarze do pierwszego odcinka Dragon Ball Daima emitowanego 11.10.2024 o godzinie 16:40 naszego czasu w Fuji TV.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.992
Plusy: 1
Całkiem spoko odcinek wprowadzający do serii, ale Gomah irytował i męczyło oglądanie jak przez 20 minut drze jape i wykrzywia ryj. Znów z Potarami kombinują i teraz to nie limit czasu rozdzielił Vegetto i teraz Shina a gazy Buu które ma w środku.

Ehh niech się tam zdecydują na jedną spójną wersję wydarzeń

Szkoda że zrobili z Gohana taką wredną pałę, rozumiem że może wybrać naukę ponad walkę ale żeby postawić książki ponad jednego ze swoich bliskich kumpli to istne bycie mendą xD.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Goma to taki Pilaf albo Król Nikoś, cóż zrobić. Albo się ich kocha, albo nienawidzi. Muzyka bym powiedział średnia, jarmarczna trochę, ale daje radę. Fabularnie mi się toto mega nie podoba, znaczy, spoko jest, ale dlaczego Trunks ma zaś fioletowe włosy? I po kiego grzyba wrzucili to przed DBS? No i te zmiany fabularne, o których mówisz. Ach, kocham ich

Moje napiski tutaj, jakby kto chciał.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.577
Plusy: 73
Muzyka w ogóle nie zwraca uwagi (z drugiej strony jeszcze nic tu się nie działo), ale opening z napisów końcowych bardzo fajny. Mój ulubiony fragment to te ostatnie 90 sekund odcinka, jak umierają w agonii, znaczy kości im się zmniejszają.

Potary bez sensu, no ale bez powodu tego nie dodali, widać z jakiegoś powodu ktoś tu chciał, żeby to była alternatywa do DBS.

Bulma z każdą serią wygląda coraz lepiej

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.305
Plusy: 27
Przyjemnie się oglądało 1wszy odcinek, taki wspominkowy jak to było w sadze Buu . Zobaczymy, jak będzie dalej. Faktycznie znowu kombinują i po ziemskich smoczych kulach, nameczańskich i super (chociaż w tym przypadku bohaterowie o nich jeszcze nie wiedzą) dostaliśmy kule z Królestwa Demonów. Graficznie ładnie, muzycznie nijako.

Ciekawi mnie, czy to jest typowo poboczna seria, czy też oryginalnie Toriyama miał taki pomysł na kontynuacje Z.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.031
Obejrzałem, wynudziłem się... ale pewnie dam jeszcze kilka szans przy następnych odcinkach.

Sam pomysł na umiejscowienie akcji w świecie demonów jest dla mnie spoko. Formuła związana z bogami zniszczenia, aniołami i multiwersami jest już dla mnie wyczerpana, więc mam tutaj coś nowego. Pojawi się może jakieś nawiązanie do Sand Land?

Zastanawiam się, czy czasem pierwszego odcinka nie przedłużyli o te 10 minut tylko dlatego, że po samych 20 minutach nie byłoby żadnych konkluzji i dziwnie byłoby tak zakończyć odcinek. Na pewno dało się to lepiej ogarnąć na poziomie reżyserii.

Wizualnie póki co jest raczej na plus - zdecydowanie lepiej niż w Superce, ale miałem wrażenie, że coś chyba jest nie tak z tłami lub efektami pocisków, fal uderzeniowych, etc. Oprócz tego, nawet podobało mi się, że stare sceny z DBZ zrekonstruowali w Daimowym stylu .

Goku dostał nowy strój - fajnie! Vegeta za to znowu downgrade do zbroi z Cell Sagi; szkoda, bo wolę jego strój z Buu Sagi. Ewentualnie też mógłby dostać coś nowego...
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.577
Plusy: 73
Myślę, że odcinek wydłużyli głównie po to, żeby zrekompensować czas zmarnowany na te nikomu niepotrzebne powtórki

Ewentualnie dodali je tam na ostatnią chwilę, więc odcinek musiał się wydłużyć.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Nie no retrosy były potrzebne by wyjaśnić motywację demonicznego Pilafa i jego bardziej respektownego Makaioshina
pitek599 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
pitek599
Dni na forum: 5.888
Obejrzałem , pomysł ciekawy na jskąs poboczną serie,tylko co oni zaproponują widzom w następnych odcinkach, kombinacje .w Potarami? Limit czasu czasu dla śmiertelnikow w zamian gaz w wnętrzu Buu.no i pominięto to że dzięki Satanowi Buu stał się łagodny ,tylko poproszono o to smoka.poplatanie z pomieszaniem

(... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał...)

z listu św, Pawła Apostoła do Polonian
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
pitek599 napisał(a):
pominięto to że dzięki Satanowi Buu stał się łagodny ,tylko poproszono o to smoka.poplatanie z pomieszaniem
Raczej chodziło o to, że wymazano Ziemianom pamięć o Złym Bū, stąd grubasz ma czystą kartę.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 5.825
Plusy: 7
vegeta391 napisał(a):
pitek599 napisał(a):
pominięto to że dzięki Satanowi Buu stał się łagodny ,tylko poproszono o to smoka.poplatanie z pomieszaniem
Raczej chodziło o to, że wymazano Ziemianom pamięć o Złym Bū, stąd grubasz ma czystą kartę.
Niestety niektórzy ludzie zbyt dosłownie rozumieją niektóre zdania i zapominają o dwuznaczności. Oczywiście, że chodziło o życzenie wymazujące u ludzi złe wspomnienia dotyczące Buu, co przekłada się na to, że teraz jest postrzegany jako dobry.

Grupa Mirai
lukoffic Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
lukoffic
Dni na forum: 817
Alkis napisał(a):
Znów z Potarami kombinują i teraz to nie limit czasu rozdzielił Vegetto i teraz Shina a gazy Buu które ma w środku.
Nikt nic nie kombinuje, takie są fakty. Wewnątrz Buu Potary przestają działać i tyle. Nikt w zetce nie mówił o żadnym limicie czasu. Wszystko się zatem zgadza.
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
lukoffic napisał(a):
Alkis napisał(a):
Znów z Potarami kombinują i teraz to nie limit czasu rozdzielił Vegetto i teraz Shina a gazy Buu które ma w środku.
Nikt nic nie kombinuje, takie są fakty. Wewnątrz Buu Potary przestają działać i tyle. Nikt w zetce nie mówił o żadnym limicie czasu. Wszystko się zatem zgadza.
Ciebie o zdanie nie pytałem
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.171
Plusy: 2
Jak na pierwszy odcinek wprowadzający - całkiem spoko. Bardzo spodobała mi się koncepcja rodzeństwa Shina - będącego w królestwie demonów.
Co do rozdzielenia Shina i Kibito, to nie było o tym już jakiegoś specjalnego panelu mangi, czy mi się coś pomieszało?

Kreska - bardzo na tak.
Muzyka - bez szału.
lukoffic Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
lukoffic
Dni na forum: 817
Łukasz napisał(a):
Muzyka - bez szału.
Najprościej rzecz ujmując bezpłciowa. Równie dobrze pasowałaby do gry w tetrisa na smartfonie.
Ja nie wiem co się dzieje z tymi kompozytorami, stracili całkowicie zdolności twórcze czy co?
A może wyssani są z emocji?
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Łukasz napisał(a):
to nie było o tym już jakiegoś specjalnego panelu mangi, czy mi się coś pomieszało?
Tak, Porunga ich rozdzielił. Wyjaśnienie jest w 4. rozdziale DBS. Kibitoshin zebrał nameczańskie kule obawiając się, że Champa chce zrobić z nich jakiś niecny użytek; koniec końców nasz fuzjoner wykorzystał kule do własnych celów.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » DB Daima odcinek 01, 11.10.2024
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump